USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Киянин позбувся у Ягодині 14 тисяч євро

27 Вересня 2008 11:11

Майже 14 тисяч незадекларованих євро вилучили митники залізничного пункту пропуску «Римачі» у пасажира з Київщини. Про це 27 вересня інформують «Волинські Новини».
 
Чоловік перетинав кордон через Ягодинську митницю потягом сполученням Київ – Берлін. У декларації пасажир вказав, що перевозить 6 900 євро. Проте, за повідомленням головного інспектора зв’язків із громадськістю Ягодинської митниці Світлани Федонюк, під час огляду його багажу митники виявили ще 13 900 євро. Валюта була прихована в кишені дорожньої сумки.
 
Під час складання протоколу про порушення митних правил громадянин пояснив: «По-перше, я не знав, яку насправді суму грошей можна вивозити з України, адже у ЗМІ «проскочила» інформація, що 100 000 гривень. А по друге – в купе разом зі мною їхали незнайомі люди, тому я не хотів потрапити в якусь халепу...» Не дивлячись на такі «перестороги»,  в халепу чоловік все ж таки потрапив – через неуважність до  митного законодавства. Валюту вилучено до рішення суду.
 
Насправді фізична особа має право ввозити в Україну та вивозити за її межі  готівку в сумі, що не перевищує в еквіваленті 10 000 євро без письмового декларування митному органу. Якщо ж грошей більше, то потрібно їх письмово задекларувати в повному обсязі і  мати при собі документи, що підтверджують зняття готівки з рахунків банків (фінансових установ), виключно на ту суму, яка  перевищує в еквіваленті 10 000 євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 29 Вересня 2008 09:49
Во народ. Отак ризикує бабками... Та поклав би їх на пластик - за кордоном зняв і ніяких проблем.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus