USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Київські фірми на Волині «не пройдуть»?

11 Серпня 2009 15:10
До виконання проекту «Удосконалення системи соціальної допомоги», що підтримується позикою Міжнародного банку реконструкції та розвитку, є високі вимоги. Про це під час наради з питань реалізації проекту в області розповіла його координатор на Волині Марія Власюк, - інформує 11 серпня репортер «Волинських Новин».
 
Начальник головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи Волинської облдержадміністрації Володимир Кец розповів, що на Волині з 2005 року реалізовується цей проект. При цьому місцеві бюджети вже витратили понад 8 мільйонів гривень. Пан Кец у приклад поставив Луцьку міську раду, де було реконструйоване приміщення профільного департаменту. Для виконання проекту «Удосконалення системи соціальної допомоги», Міжнародний банк реконструкції та розвитку передбачив для волинського регіону понад 3,5 мільйона гривень. Ці кошти пропорційно розподілені між містами і районами області.
 
У ході впровадження проекту має бути вдосконалена робота органів соціального захисту. Основна «родзинка» - робота органів соціального захисту має здійснюватись за принципом так званої «єдиної заяви». Для цього управління соціального захисту на території області створили відповідні відділи, до яких можуть звертатися громадяни для призначення соціальної допомоги. Крім того, забезпечена можливість звернення волинян по телефону до місцевих органів соцзахисту або головного управління ОДА.
 
Заступник Володимира Кеца Світлана Ремезовська розповіла, що зараз будуть проводитися тендери на проведення ремонтних робіт приміщень місцевих управлінь. Координатор проекту на Волині Марія Власюк зазначила, що при оформленні документів мають бути дотримані суворі вимоги.
 
За останній час на Волині оновлено склад тендерних комітетів, які визначатимуть підрядників для виконання будівельних робіт у органах соцзахисту. При цьому представників влади районів та міст обласного значення пані Власюк закликала перевіряти достовірність інформації, поданої претендентами. Наразі відповідні тендери проведені у 5-ти районах та містах області, зокрема сьогодні - у Ковелі та Ківерцях.
 
Володимир Кец наголосив, що жодна київська фірма на виконанні робіт з ремонту приміщень органів соцзахисту працювати не буде. «У нас є свої будівельники», - сказав посадовець.
 
Якщо ж всеукраїнський координатор ремонтних робіт проекту «Удосконалення системи соціальної допомоги» нав\'язуватиме Волині столичні будівельні структури, то пан Кец пообіцяв це розповісти як голові ОДА, так і Міністру праці та соціальної політики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus