USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Ле Пен заплатила третину мільйона євро фіктивним помічникам

22 Лютого 2017 15:20
Французька поліція допитує охоронця і голову передвиборчого штабу кандидата в президенти Франції від ультраправого «Національного фронту» Марін Ле Пен.

Допити проводять у справі про нецільове використання коштів ЄС, якими вона оплачувала послуги парламентських помічників, інформує «Європейська правда».

Європейське бюро з боротьби із шахрайством виявило: голову партійного кабінету Ле Пен Катрін Ґрізе та охоронця Тьєрі Леж'є фіктивно оформили на роботу як помічників європарламентарія. У Європарламенті вони не з'являлися, проте гроші отримували.

Ґрізе заробила 298,5 тис. євро, Леж'є - 41,5 тис. Ле Пен зобов'язали повернути кошти в касу. У штаб-квартирі партії провели обшуки.

Натомість лідерка "Національного фронту" порушення заперечує. Її адвокат назвав справу "маніпуляцією", покликаною зірвати передвиборчу кампанію Ле Пен.

Нагадаємо, вибори президента Франції відбудуться навесні 2017 року. Якщо жоден із кандидатів не отримає більшості у першому турі 23 квітня, то двоє його лідерів змагатимуться за президентське крісло у другому турі, який відбудеться 7 травня.

Наразі визначено чотирьох фаворитів гонок — глава партії "Національний фронт" Марін Ле Пен, екс-міністр економіки Франції, незалежний кандидат Еммануель Макрон, екс-прем'єр-міністр, республіканець Франсуа Фійон та представник Соціалістичної партії Бенуа Амон.

Як повідомлялося, на початку 2017 року Марін Ле Пен назвала антиросійські санкції «абсолютно безглуздими». В разі своєї перемоги на виборах глави держави Ле Пен пообіцяла визнати Крим частиною Росії, оскільки не вважає анексію Криму Росією незаконною.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus