USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Легалізація непрацевлаштованих працівників: у Луцькраді підготували розпорядження

19 Травня 2018 17:10
Перевірка бізнесу в Луцьку інспекцією з праці повинна мати закритий плановий характер, вважають в Луцькій міській раді, аби на інспекторів не було тиску й недобросовісні підприємці не змогли приховати працівників, які офіційно не працевлаштовані.

У зв’язку з цим, виконувач повноваження Луцького міського голови Григорій Пустовіт видав розпорядження «Про зупинення рішення Луцької міської ради від 14.05.2018 № 41/4».

Коментуючи рішення, Григорій Пустовіт пояснив, що це дасть для громади.

«Після того, коли на сесію було винесено та ухвалено рішення № 41/4, я ще раз уважно все перечитав і дійшов висновку, що так не повинно бути, аби інспектори праці планували свою діяльність і кожен підприємець мав змогу знати та очікувати, коли до нього прийде перевірка. Це може викликати тиск на інспектора, аби він не виявляв порушення, не проявляв активності та принциповості. З іншого боку, підприємці, які працюють в тіні, зможуть приховати своїх людей, давши їм вихідний чи вжити якісь інші заходи.

Я вважаю, що такі відвідини повинні мати закритий плановий характер, аби бізнес не знав, коли буде перевірка для ознайомлення з їхньою роботою. Тому нагадую підприємцям, що штраф за виявлення офіційно непрацевлаштованого працівника (без трудового договору) – понад 100 тисяч гривень. Варто легалізовувати своїх працівників, сплачувати податки та наповнювати бюджет міста і не ризикувати своїми коштами», - наголосив Григорій Пустовіт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
жора Показати IP 19 Травня 2018 21:17
почніть з фірм депутатів міськради.
на до жора Показати IP 20 Травня 2018 09:18
Любе будівництво того ж башкален. Зайдіть.сотні незарегістрованих..але то все обмежиться бабками на ринках
ник Показати IP 19 Травня 2018 21:54
в рожище е пидприемець муха..вин скризь нанимае нелегальных робочих та й не розраховуеться з людьми..вин займаеться демонтажом заводив на волыни.
Луцьк Показати IP 20 Травня 2018 09:39
БІЛЬША половина Луцьких новобудов зводиться руками "нелегалів"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus