USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Лідери ЄС одностайно погодили фінансову підтримку України на €50 мільярдів

1 Лютого 2024 13:22
У Брюсселі на спеціальному саміті лідерів Європейського Союзу одностайно погодили надання Україні €50 мільярдів допомоги на наступні чотири роки. Премʼєр Угорщини Віктор Орбан відкликав своє вето.

Про це повідомив президент Євроради Шарль Мішель, пише Бабель.

«Маємо угоду. Усі 27 лідерів погодили додатковий пакет підтримки для України на €50 мільярдів у межах бюджету ЄС. Це забезпечує стійке, довгострокове, передбачуване фінансування для України. ЄС бере на себе лідерство і відповідальність у підтримці України. Ми знаємо, що поставлено на карту», – написав він.

Читати ще: ЄС хоче реформувати Фонд військової допомоги Україні, – Bloomberg

€17 мільярдів – це пряма фінансова допомога Україні, а решта – кредити, які Київ буде отримувати протягом наступних чотирьох років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
читач Показати IP 1 Лютого 2024 14:02
Буде що розпихати по кишенях чиновникам.Не буде контролю з боку ЄС, то все розікрадуть,як завжди.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus