USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Літак, що розбився в Ірані, пройшов техобслуговування 6 січня, – МАУ

8 Січня 2020 10:29
Літак авіакомпанії МАУ, що розбився у середу в Ірані, пройшов останнє планове технічне обслуговування 6 січня цього року. Про це заявили в авіакомпанії МАУ, передає УП.

«Рейс виконувався на літаку Boeing 737-800 NG, реєстраційний номер UR-PSR. Літак 2016 року виробництва, був отриманий авіакомпанією безпосередньо з заводу концерну. Останнє планове технічне обслуговування літак пройшов 06 січня 2020 року.

«Починаючи з сьогоднішнього дня, авіакомпанія МАУ ухвалила рішення щодо призупинення виконання власних рейсів до Тегерана на невизначений термін», – повідомляє авіокомпанія.

«Повітряне судно було справне», — заявиви своєю чергою президент авіакомпанії Євген Дихне, передає Громадське.

«Ми гарантуємо справність наших літаків і високу кваліфікацію наших екіпажів.

«Це був один з найкращих наших літаків, з чудовим екіпажем. 9 членів екіпажу. Ухвалене рішення відмінити польоти в Іран на невизначений термін. Створюється спеціальним органом розслідування, комісія для роботи на місці. Авіакомпанія також візьме участь у її роботі», — зазначив Дихне.

В авіакомпанії також підкреслили, що проведуть розслідування катастрофи з залученням представників компанії-виробника літака Boeing, а також за участю Національного бюро розслідування авіаінцидентів з цивільними повітряними суднами в Україні.

У МАУ зазначили, що літак рейсу PS752 за маршрутом Тегеран – Київ зник з радарів через декілька хвилин після вильоту з міжнародного аеропорту Тегерана. Повітряне судно вилетіло з аеропорту Тегерана о 06:10 за місцевим іранським часом.

Зазначається, що списки пасажирів будуть розміщені на веб-сайті авіакомпанії після остаточного підтвердження їхнього перебування на борту. Всі 9 членів екіпажу, а також 2 пасажири були громадянами України.

Для отримання інформації про осіб, що перебували на борту рейсу № 752, просять звертатися в авіакомпанію за телефонами 0 800 601 527 (для дзвінків з України) та +380 44 581 50 19 (для дзвінків із-за кордону).

Boeing 737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України» рейсу PS 752 Тегеран – Київ розбився зранку 8 січня незабаром після вильоту з аеропорту Імама Хомейні в Тегерані. Літак впав одразу після зльоту. У мережі опублікували відео моменту падіння літака МАУ під Тегераном.

На місці падіння знайшли чорну скриньку. За попередніми даними, авіакатастрофа сталася через несправність двигуна.

Глава Тегеранського центру невідкладної допомоги заявив, що тіла загиблих буде важко опізнати через високий ступінь пошкоджень. Зараз рятувальники збирають тіла людей на території близько двох гектарів, щоб передати їх судмедекспертам.

За кілька годин до катастрофи іранські військові обстріляли дві військові бази США на території Іраку.

Як раніше повідомило одне з місцевих видань, український літак могли випадково збити ракетою під час обстрілу Іраном військових баз США в Іраку
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus