USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Літургію з нагоди престольного свята в луцькому соборі очолив Патріарх

8 Червня 2009 13:06
У кафедральному соборі Святої Трійці, що в Луцьку, відбулася Божественна Літургія з нагоди престольного свята, яку очолює Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Про це 8 червня повідомляють «Волинські Новини».
 
Зі Святійшим владикою співслужать митрополит Рівненський і Острозький Євсевій, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл, єпископи Чернігівський і Ніжинський Іларіон та Кіровоградський і Голованівський Марк, канцлер єпархії протоієрей Микола Цап, обласний декан протоієрей Іван Семенюк, ректор духовної семінарії протоієрей Ігор Швець, декани єпархії, намісник Замкового монастиря Архіангелів ігумен Святополк (Канюка), інші священнослужителі, - повідомляє сайт Волинської єпархії УПЦ КП.
 
Нагадаємо, учора, 7 червня, Патріарх Філарет освятив місце у сквері навпроти гімназії № 4 в Луцьку, де постане храм Холмської Ікони Божої Матері.
 
«Вчора я освятив місце, де буде побудований храм на честь Холмської ікони Божої Матері. Це дуже добре, і добре не лише тому, що буде ще один православний храм у Луцьку. Цей храм буде єднати українців, які вийшли із Холмщини, і тих, які залишилися в Польщі. І тому побудова цього храму буде мати велике миротворче значення, значення об’єднання українців за кордоном і в Україні», - розповів під час прес-конференції Патріарх Філарет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 8 Червня 2009 15:10
Як на мене, то не потрібно будувати церкву на місці скверу, адже в Луцьку таких скверів майже нема, так у нас ще один забирають... Невже не можна знайти іншого місця для церкви???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus