USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Люстрований податківець судиться через звільнення

27 Березня 2015 21:38
Слідчий з особливо важливих справ контрольно-методичного відділу слідчого управління фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Волинській області Борис Громов вимагає у суді свого поновлення на роботі, а також грошової компенсації у розмірі 10 000 гривень за завдану йому моральну шкоду, – пише «Під прицілом».

Нагадаємо, що чоловіка звільнили на підставі Закону «Про очищення влади», але він вважає, що зробили це незаконно.

Наприкінці 2014 року у податковій системі проходила реорганізація. Всіх працівників структури попросили подати декларації про доходи за 2013-ий рік, на основі яких і приймали рішення, залишити людину на посаді чи ні.

Причиною того, що Бориса Громова звільнили, стала недостовірна інформація, яку він подав у документі. Зокрема, чиновник приховав, що має будинок, земельну ділянку та дві автівки.

Під час засідання у Волинському окружному адміністративному суді чоловік розповів, що не знав, як правильно заповнити декларацію про доходи.

«Я колись у 2012-му році заповнював декларацію, і в ній вказав, що маю будинок, земельну ділянку та дві машини, а за 2013-ий рік я скрізь поставив прочерки, бо мені ніхто не підказав, що там теж треба вказувати все, що я маю. Коли мені вже розказали, то я написав другу декларацію, де все висвітлив. Але коли прийшов час здати документ, мене якраз не було на роботі, відтак це зробив мій колега, який і переплутав папірці – здав не той, що треба», – пояснив позивач.

Втім, суддю Віктора Валюха дещо обурили такі свідчення Громова. Відомо, що він не перший рік перебував на посаді в державному органі, тому не міг не знати процедури заповнення декларації, тим паче, під час люстраційної перевірки.

«Як це ви, держслужбовець, не знали, як заповнити вказаний документ? І що означає «ніхто не підказав?».

На ці запитання позивач не дав конкретної відповіді.

Водночас, Громов переконував, що його звільнили незаконно: на той момент, коли надійшов наказ, він був на лікарняному.

На підтвердження цього він приніс до суду довідку про стаціонарне лікування. Однак, як зауважила представник Управління ДФС у Волинській області Наталія Приходько, у документі не вказано діагноз чоловіка.

Сам позивач пояснив це тим, що не хоче афішувати своє захворювання.

Зазначимо, що колишній чиновник вимагає від Волинського управління ДФС морального відшкодування у розмірі 10 000 гривень. Він це мотивує тим, що, коли дізнався, то впав у депресію, адже має дитину і вагітну дружину, і тепер не знає, як їх утримувати.

Наразі слухання справи відклали до початку квітня, позаяк суддя Віктор Валюх затребував додаткові документи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 19
Грім Показати IP 27 Березня 2015 21:45
скільки .. Андонів в тій фіскальній службі!
лучанин до Грім Показати IP 28 Березня 2015 07:26
Всі , не одна нормальна людина не може працювати за мінімальну платню , лише та що планує брати хабарі або красти!
луч Показати IP 27 Березня 2015 21:50
Не зрозуміло , як можна боротись за ніщенську зарплатню і ще й в суді.
Вітя Показати IP 27 Березня 2015 22:19
Чому подлатківці не розкажуть як виживають " на державну зарплату? Як вдається купити такі автомобілі якими їздять? ?????????
Анонім до Вітя Показати IP 27 Березня 2015 23:19
Научись отделять мух от котлет. Ведь Борис Громов не осужден либо освобожден от должности за мздоимство. Ведь "чоловіка звільнили на підставі Закону «Про очищення влади»", т.е. НЕЗАКОННО.
Лучанин до Анонім Показати IP 28 Березня 2015 00:45
НЕЗАКОННО купив (Будинок, земельну ділянку та дві автівки) - за гроші людей , яких обібрав завдяки своїй посаді !!!! Нехай ще перевірять його дохід та розхід , тоді всі побачать звідки це "нажито " "ЧЕСТНЫМ И УПОРНЫМ ТРУДОМ".
Анонім до Лучанин Показати IP 28 Березня 2015 07:17
За перечисленное тобою его надо судить. А его сняли с должности за то, что он работал при Януковиче, а не за то, что он крал либо брал взятки. Между прочим, какая международная оценка украинского закона о люстрации? Повторяю, научись отделять мух от котлет!
Mik (галицька миша) до Анонім Показати IP 28 Березня 2015 12:17
Якщо вiрити автору замiтки, Громова звiльнили не "за Януковича", а за порушення правил заповнення й подання декларацiї.
люстратор Показати IP 28 Березня 2015 02:27
Ху.ло воно в африці податкове х.йло,на шибиницю без слідства.
Направду Показати IP 28 Березня 2015 02:33
звільнити потрібно за недостовірність внесення відомостей до декларації про доходи. податківець якраз повинен "на зубок" знати правила заповнення декларації. Якщо ж не знає, також потрібно звільнити - за некомпетентність та невідповідність займайній посаді
луч Показати IP 28 Березня 2015 07:23
Дограються всі хто правду шукає через продажні суди , що нам лишиться палити їхні чесно зароблені хати і автомобілі.
анонім Показати IP 28 Березня 2015 17:57
По перше в Громова немає дітей по друге панні Коструба яка працює на посаді нальником кадрів взяла на себе відповідальнісь звільняти людей та вирішувати їхню долю, але вирішує вона не в рамках начальства, як всім відомо в Податковій інспекції була резонансна справа по взятці в розмірі 400 тис. грн -но шановні Українці цеж по нашому не корупція!це нормально? В її рамках звільняти з роботи бідних та простих молодих розумних людей. А хто тоді насправді корупціонер! І зараз вони далі сидять на своїх посадах, а цим звільненням зробили собі показник, що вони працюють на благо державі. Як свідчить з вище зазначеного тексту розумної писанини не достовірної інформації, а це наприклад: у 2012році Громов подав свою декларацію де зазначив своє майно яке йому належить намірів приховувати майно немає.
анічка Показати IP 28 Березня 2015 18:03
о це що про Громова так у нього взагалі нічого нема земельна ділянка іто в селі буківі а машини були газель та бита дівятка це крутий курупціонер люди кого ви слухаєте цю маньдож галіму, і дітей у нього перший раз чую що двоє він рік тому жинився
Анонім Показати IP 28 Березня 2015 20:21
Хто-небудь вірить цьому Громову? Якщо він навіть і "напутав" з деклараціями через помилку, то невже з такими "глибокими" знаннями ця людина може стояти на сторожі закону?
Анонiм Показати IP 28 Березня 2015 23:42
Хто не буть вiрить податковiй??? Вiн не насторожi а дiсьно добиваэться правди! Вiн людина i один рiк на посадi I маэ право помилитись. Думайте, що пишите Бог все бачить хто ви i що собою представляэте!!
Анонім Показати IP 28 Березня 2015 23:46
Панно Наталю це Ви так вмiло захищаэте Державну органiзацiю?брехнЯ за ради премiI 1000грн я Вас вiтаю!!
Петро Показати IP 30 Березня 2015 17:02
!!!
Петро до аноніма Показати IP 30 Березня 2015 17:15
Друже, ось ти тільки сидиш і тріпаєш своїм язиком тут...... Якщо десь і когось люстрували - то зразу хабарник та злочинець. Те, що тут написали це все брехня. Людина працює тільки рік, і з нього вже зробили не знати що. Думаєш в податковій працюють всі хабарники і бандити яким не можна довіряти? То це не так...... Громов класний спеціаліст та хороша людина, жаль що Кострубі нічим зайнятися, ось кого потрібно гнати в шию з податкової.
Опер Показати IP 31 Березня 2015 15:52
Перш ніж писати про людину погане, ПОДУМАЙТЕ чи праві ВИ. Де тут корупційна складова? Декларація була лише неправильно заповнена.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus