USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучан безкоштовно навчатимуть основам програмування

22 Червня 2017 08:00
Майже два десятки лучан упродовж чотирьох місяців поглиблено вивчатимуть, що таке програмування, функції та алгоритми, щоб врешті зрозуміти – чи є у них майбутнє в IT-сфері.

У Луцьку 20 червня розпочалися курси з основ програмування в рамках освітнього проекту Technology Nation, ініціатором якого є всеукраїнський фонд BrainBasket, повідомляють організатори.

Ментор, досвідчений програміст Олег Хомутенко зауважив, що цей курс не варто сприймати як гарантовану путівку до високооплачуваної роботи в сфері ІТ, проте він може стати першим кроком в цьому напрямку і дати базові знання, які в майбутньому можна буде розвивати.

Декілька місяців учасники опановуватимуть основи написання програм. За підсумками занять вони отримають сертифікати від фонду, а також Гарвардського університету, який є його партнером.

Курс побудований у змішаному форматі: учасники самостійно опановуватимуть лекції та виконуватимуть завдання, викладені на одному з інтернет-ресурсів. Після цього двічі на тиждень збиратимуться разом і з допомогою досвідченого ментора вирішуватимуть проблеми, які у них виникли.

Варто наголосити, що курси є безкоштовними і кожен охочий може на них потрапити. Потрібно лише зареєструватися на офіційному сайті фонду і чекати листа на електронну скриньку.

До слова, у Луцьку вже триває навчання однієї групи в рамках проекту Technology Nation, яке почалося наприкінці березня 2017 року.

Крім того, в травні 2017 року в обласному центрі Волині стартували курси з вивчення мови програмування JavaScript для учасників АТО. Ініціатором також виступив фонд BrainBasket.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 22 Червня 2017 08:31
20 учасників після реєстрації. І завдання на сайті. А чому б не зробити доступ для всіх бажаючих? Нехай 20 для роботи на цей фонд чи фірму чи як там, а іншим просто спробувати дійсно це їх напрямок чи треба йти щось інше робити. Раз так рекламують щоб спробувати, то нехай би моя дитина спробувала, просто заради визначення напрямку, без тої 20, бо ще рано. Але ж цікаво. Відкрили би курс для всіх, а обрали б здібних згідно екзаменів чи тестів.
11 до Лучанин Показати IP 22 Червня 2017 08:55
переведу вам на зрозумілу мову. надійшли грантові кошти з цільовим призначенням - проведення курсів. досягнення вашої дитини нікого там реально не цікавлять. потрібні лише акти виконаних робіт і статисти для підтвердження що курси дійсно були. проте, якщо там буде досвідчений програміст якому платять за проведений час, ваша дитина (якщо ій цікаве програмування) зможе задати масу питань які її цікавлять і отримати на них відповідь. ніхто палкою заставляти вчити програмування її там не буде. тому Вам і Вашій дитині в першу чергу самостійно потрібно спробувати знайти в гуглі безкоштовні курси (навіть просто заради визначення напряму) , самостійно вчити програмування , і якщо цікаво то вже тожі реєструватись на тому сайті. а якщо їй цікаво то нічого вже не рано, люди стають програмістами і заробляють з 14 років.
Микола до Лучанин Показати IP 12 Квітня 2018 14:36
Доступ для усіх і так є онлайн - всі можуться зайти на сайт і пройти курс. Ось тільки подивіться на відсоток тих, хто завершує такий курс онлайн. Міжнародні платформи дають цифру у 7-10%. У тексті написано про змішаний формат: онлайн і офлайн з ментором, що підвищує ефективність проходження.
проффесор Показати IP 22 Червня 2017 10:13
Товариш Остап Бендер і компанія, навчити основам можна і мавпу а що далі??
Вася Показати IP 22 Червня 2017 11:15
Без passion до програмування не буде толку, всі повалили в айті бо взнали, що тут є гроші. Я ніколи не візьму на роботу в команду людину, яка прийшла в айті тільки заради бабосів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus