USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Лучанам пропонують перевтілитися у рятівників. ФОТО

13 Вересня 2013 11:42
Відчути себе у ролі рятувальника сьогодні може кожен охочий у центрі Луцька.

З нагоди Дня рятівника працівники Управління ДСНС України в області демонструють свою техніку та обладнання на Театральному майдані у Луцьку 13 вересня.

Акцію «Запобігти, врятувати, допомогти!» організували для того, щоб ознайомити лучан з діяльністю рятувальних служб – водолазних, піротехнічних, пожежно-рятувальних та інших, а також з діяльністю добровільного пожежного товариства. Назва акції така ж як і девіз Державної служби з надзвичайних ситуацій.

Тут представлена пожежно-рятувальна техніка, піротехнічна, що здатна гасити пожежі на висотах, ліквідовувати надзвичайні ситуації пов’язані з ДТП, обвалами, знешкоджувати вибухонебезпечні предмети, а також техніка, яка возить особовий склад на місце надзвичайних ситуацій.
Так, на Театральному майдані експонують автомобільну драбину, гідравлічний пожежний автопідйомник, пожежні автоцистерни, спеціальну піротехнічну машину, спеціальну аварійно-рятувальну водолазну станцію.















Найбільше зацікавив цей захід юних лучан, які залюбки одягали бронежилети, каски та сідали за кермо автомобілів рятівників.








«Ми показуємо, що вміємо, яку використовуємо техніку. Усі мають вільний доступ – можна все одягнути, спробувати та навіть поїздити. Також відбувається навчання реанімаційним заходам – за допомогою комп’ютеризованого манекену школярів та дорослих вчать, як врятувати людину. Якщо «людину» вдасться врятувати, діти отримують подарунки, призи», - розповів Волинським Новинам керівник прес-служби Управління ДСНС України в області Володимир Нестеров.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus