USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Стільці монархів, екскурсія дахами: у Луцьку презентували проекти туристичного розвитку міста

30 Березня 2018 13:15
Конкурс ідей та проектів щодо розвитку туристичного потенціалу Луцька презентували в міській раді.

Згідно з умовами конкурсу, максимальний бюджету проекту 50 тисяч гривень.

Під час засідання конкурсної комісії Луцької міської ради конкурсу соціальних проектів туристичного спрямування, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт наголосив, що кожен з учасників – вже переможець.

«Дякую за вашу ініціативність, адже місто – це люди, які роблять його цікавим, сучасним. Наше місто займає друге місце після Вінниці, де комфортно проживати. І це приємно, адже це результат нашого спільного з вами бажання не просто любити й гордитися Луцьком, а робити все, щоб це місто закохувало в себе й гостей з інших регіонів та країн. Надіюся, що ваші проекти додадуть креативу у скарбничку нашого міста.

Ми хочемо, щоб у нас було більше родзинок, щоб у гостей було неймовірно багато вражень. От, приїжджала моя племінниця у гості й каже, що спеціально прибула сюди з Рівного на наші новорічні атракції. Якщо чиїсь ідеї сьогодні й не пройдуть, ви все одно вже перемогли, бо ініціативні! А доопрацювавши їх, обов’язково виграєте наступного разу», - звернувся до присутніх Григорій Пустовіт.
Зі слів начальника управління туризму та промоції міста Луцької міської ради Катерини Теліпської, цього року подали 22 проекти, з них відповідають умовам 17 ініціатив, які і презентували.
«15 стільців монархів»: Передбачає виготовлення 15 старовинних стільців із символами країн, звідки приїжджали до Луцька монархи. Експонати будуть мобільними й виставлятимуться під заходи.
«Вандалізм чи мистецтво? Історія на стінах». Розробка туристичного маршруту до малюнків на стіни Луцька, біля яких мають намір встановити інформаційні таблички.
«Середньовічна костюмерна». Це мобільна історична фотозона. У спеціальних шатрах туристи матимуть змогу одягнути вбрання людей, які носили колись предки й отримати гарні враження, яскраві світлини та пройнятися духом старовини.
«Екскурсія дахами». Подібні екскурсії є в таких містах: Нью Йорк, Лондон, Одеса, Львів, Париж та інших. Професійні альпіністи пропонують зробити таку атракцію і в Луцьку.
«Стир Екскурсійний. Подорожі річкою Стир в акваторії древнього Луцька». Сергій Голоскоков наголосив, що їхня інвестиція вартує 318 тисяч гривень і від міської ради пропонують виділити 47 тисяч гривень для облаштування причалів та фотозон на річці.
«Луцьк. Кликун». Команда аніматорів пропонує розробити анімаційні ролики про міста, де головний герой «Кликун» буде на вигуках і жестах інформувати про Луцьк. Це може бути три ролики по 30 секунд.
«Страхітливі історії Луцька» - нічна театралізована екскурсія про чуму та поховання, старовинні кладовища, сакральні місця тощо. Екскурсія триватиме приблизно півтори години.
Також презентували проекти: «Обличчя Луцька», фестиваль лицарських боїв, створення каталогів картин, виставок.

Заслухавши усі пропозиції комісія перейшла до підбиття підсумків, щоб оголосити переможців. Назвати тих, хто отримає фінансову підтримку, обіцяють вже найближчим часом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus