USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани скаржаться на ЖЕК, а їм радять ладнати лавки самим

24 Березня 2017 17:00
«У вас чоловіки в будинку є? Чи це проблема лавку збити?» - відповідає на запитання про те, чому ЖЕК не виконує свою роботу, перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

Про це стало відомо під час програми «Відкрите місто» на телеканалі «Нова Волинь» 22 березня.

До студії зателефонувала лучанка, яка мешкає в будинку № 31 на вулиці 8 Березня. Вона поскаржилася, що обслуговуючий ЖЕК не виконує належно свою роботу: не прибирається територія, немає ані лавки, ані дитячої гойдалки. Не раз, каже вона, зверталися в ЖЕК і з заявою про потребу ремонту фасаду будинку, який покрився тріщинами, але ремонту не бачили там років 15. Тож вона цікавиться, коли врешті комунальники почнуть виконувати свою роботу.

У відповідь на це Тарас Яковлев зазначив, що будинок – це спільна власність. Тож і лавку жильці могли б поставити самі.

«Перше: ви маєте зрозуміти, це - ваша і ваших сусідів приватна власність, а не міськради чи ЖЕКу. Ставиться питання: «Чому нема лавочки?» Я перепрошую, у вас мужчини є в будинку? Чи це проблема лавочку збити?» - звернувся він до лучанки.

Разом з тим він пояснив, що сплачених коштів за утримання будинку вистачає тільки на поточний ремонт і на обслуговування, а капітальні роботи фінансуються мешканцями, або співфінансуються з місцевого бюджету. Також він порадив створити ОСББ і скористатися міськими програмами.

Що ж до претензій роботи комунальників, то він попросив озвучити їх керівництву ЖЕКу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 24 Березня 2017 17:30
так звана квартплата, тобто плата за обслуговування будинку і прибудинкових територій є обовязковою. якщо в проект прибудинкової території включено рекреаційну зону (а вона повинна бути), то гойдалки, лавки, смітники повинні ставити і ремонтувати ЖКК, які підпорядковуються міськвиконкому. депутати мали б перевірити бюджет тих фірмочок, які вміють нарахувати немалу зарплату для керівництва, а потім плакатись, що не вистачає коштів на ремонти, прибирання тощо.
Лом Показати IP 24 Березня 2017 18:47
Лохі подалі платіть жеку дармоїду. Ігноруйте платежі їм, поважайте себе.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus