USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучани цього року менше підтримуватимуть міський бюджет

13 Січня 2009 16:19
Луцький міський бюджет 2009 року буде важким не від грошей, а від складної економічної ситуації. Про це під час засідання виконкому Луцької міської ради розповіла директор департаменту фінансів та бюджету Лілія Єлова, – повідомляє 13 грудня репортер «Волинських Новин».
 
За словами пані Єлової, у 2009-му зростання доходів у міський бюджет, порівняно з минулим роком, планується лише на 7,4%. «Разом із тим по розрахунковим показникам Міністерства фінансів України лише ріст фонду оплати праці передбачений на 12,7%, а на енергоносії – 65,5%», – зазначила директор департаменту.
 
Щодо джерел доходів, то останніми роками основним був податок із фізичних осіб і становив приблизно 75%. Проте, як підкреслила Лілія Єлова, його роль поступово зменшується. Також, згідно із її прогнозами, незначні доходи будуть від промисловості міста, оскільки не відбувається зростання виробництва.
 
Проте на половину зросте дохід від оренди за землю юридичними особами. Відповідно, це джерело повинне принести 22,7 мільйона гривень. Один мільйон дасть оренда землі фізичними особами.
 
У загальному проект бюджету з доходами, які зараховуються до міського бюджету, становить 270,1 мільйона гривень. Дотація на вирівнювання становить 10,7% (32,5 мільйона гривень), тоді як у 2008 році вона була 9%.
 
Щодо економічної структури видатків, за словами пані Єлової, то основна їхня частина піде на оплату праці та плату за енергоносії. Лише десять відсотків бюджету спрямують на функціонування бюджетних закладів та житлово-комунальної сфери.
 
Значно зменшилися видатки на капітальний ремонт житлового фонду та благоустрій міста. Цього року на цю сферу відклали 13,3 мільйона гривень, тоді як минулого року було освоєно 19 мільйонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus