USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучанин на BMW виїхав на зустрічну смугу та протаранив бус з людьми: винуватець ДТП відбувся умовним

14 Січня 2023 14:00
Умовне покарання отримав лучанин, який став винуватцем ДТП на трасі неподалік обласного центру, виїхавши легковиком BMW на зустрічну смугу та протаранивши бус з пасажирами.

Відповідний вирок виніс Луцький міськрайонний суд.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася на дорозі сполученням Львів-Радехів-Луцьк 1 серпня 2021 року. Близько п’ятої години у селі Софіївка водій BMW 320D на польській реєстрації Артем К. під час виконання обгону не переконався, що смуга зустрічного руху вільна від транспортних засобів на достатній для обгону відстані, допустивши зіткнення з бусом Renault Trafiс, який рухався у зустрічному напрямку.

Читати ще: Виїхав на зустрічну смугу: поблизу Луцька в ДТП постраждали семеро осіб

В результаті ДТП четверо пасажирів та водій буса отримали тілесні ушкодження різного ступеня важкості.

Під час розгляду справи керманич BMW повністю визнав свою вину, підтвердивши обставини справи. Він не заперечував, що пасажири та водій Renault отримали тілесні ушкодження саме внаслідок ДТП.

Потерпілі, своєю чергою, не наполягали на суворому покаранні для винуватця ДТП, поклавшись на думку суду. Однак заявили цивільні позови про моральну та матеріальну шкоду.

Читати ще: Закриті черепно-мозкові травми та переломи: розповіли про стан потерпілих у ДТП в Луцькому районі

Врахувавши всі обставини, суд призначив водію легковика покарання у виді чотирьох років позбавлення волі з позбавленням прав керувати транспортними засобами на один рік, але замінив його на умовне терміном на три роки.

Також винуватець ДТП заплатить трьом потерпілим по 70 тисяч гривень моральної шкоди та по десять тисяч за надання юридичної допомоги, ще одному потерпілому – 40 тисяч моральної шкоди та 10 тисяч гривень за надання юридичної допомоги. Водій буса отримає 168 тисяч гривень матеріальної шкоди та п’ять тисяч гривень моральної шкоди. Окрім того, Артем К. змушений буде відшкодувати кошти за лікування у Волинській обласній клінічній лікарні.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Did Показати IP 14 Січня 2023 15:08
Бляхар на БНВ - це катастрофа, і війни не треба...
Батько до Did Показати IP 15 Січня 2023 02:05
Що тебе бентежить? Він визнав свою вину відшкодує все що потрібно, в дтп потрапити може будь хто навіть ти на своєму велосипеді, чи так дратує що людина купила не жигулі з Українськими номерами, а як ти кажеш "БНВ", тобто нормальну машину. Що за прикол такий в людей, якщо хтось на мено регані синій протаранить три автобуса то пишуть "дтп з автобусом", а якщо це бмв то буде заголовок "терорист рецидивіст і гвалтівник на BMW в стані алко-нарко одержимості спробував розірвати просторово часовий континіум, чим завдав шкоди маршрутці".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus