USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луценко погрожує тюрмою тим, хто голосуватиме на дому

13 Січня 2010 16:16
МВС України має в своєму розпорядженні «лавину повідомлень» про фальсифікацію майбутніх президентських виборів на користь кандидата в президенти лідера Партії регіонів Віктора Януковича, повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.
 
«За останні дні минулого року і на початку цього року ми отримали лавину повідомлень про грубі фальсифікації, якими займаються в країні на користь кандидата в президенти Януковича Віктора Федоровича», - сказав він на прес-конференції в середу.
 
За його словами, наймасовіші серед них є спроби підкупу виборців.
Луценко закликав громадян інформувати про подібні випадки і пообіцяв оперативну реакцію міліції і порушення кримінальних справ.
 
Також Луценко повідомив, що МВС найближчими днями проведе масову перевірку всіх громадян, які написали заяву про голосування на дому.
 
За попередніми даними, міліцією в областях зафіксовано більше 10% виборців, які написали заяву про готовність голосувати вдома. Зокрема, відзначив міністр, масові факти написання подібних заяв встановлені в Донецькій, Дніпропетровській областях, а також у Криму.
 
«У зв’язку з цим МВС хоче дати своє роз’яснення. Ми однозначно в ці дні масово перевіримо всіх громадян, які написали відповідну заяву. У випадку, якщо буде встановлено їх працездатність, відсутність причин, на які вони посилаються, а саме погіршення стану здоров’я, ми розглядатимемо такі заяви як підробку документів. Санкція передбачена законом - до 5 років позбавлення волі», - заявив Луценко.
 
У зв’язку з цим міністр звернувся до громадян України, які написали такі заяви «подумати що вони обирають - за запропоновані кілька гривень чи за 5 років тюремного ув’язнення за підробку документів». В той же час, відзначив Юрій Луценко, якщо ж громадяни не писали таких заяв, а вони були написані іншими людьми, міліція їх встановить і їм також за фальсифікацію виборчого процесу загрожує до 5 років в’язниці.
 
Також міністр МВС закликав громадян України утриматися від того, щоб агітувати виборців йти голосувати не на свою виборчу дільницю, а на іншу, оскільки міліція буквально через півгодини зможе виявити \"двійника\" і вжити відповідних заходів.
 
Нагадаємо, у кримську міліцію зокрема надходять численні скарги довірених осіб кандидатів у Президенти про те, що ряд виборців під тиском політичних сил написали заяви у виборчі комісії про те, що за станом здоров’я не можуть самостійно пересуватися і прибути для голосування на виборчі дільниці, - пише proUA.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Стир Показати IP 13 Січня 2010 16:57
Все, ВОНА і її міністр-алкоголік тепер саджатимуть на 5 років стареньких дідів і бабусь які можуть ходити по квартирі, а до дільниці не змогли дійти...
Анонім Показати IP 13 Січня 2010 21:13
але в принципі - у нас є свобода слова чи немає? я зобовязаний сидіти в кабінці чи можу відкрито скаати, за кого я голосую? якщо можна сказати відкрито (не боятись наприклад шо тебе поБ"ЮТь, то чого не можна проголосувати вдома. Тим більше шо всеодно - чи зек президент чи крадійка яка ще не відсиділа?
уважний Показати IP 13 Січня 2010 22:17
Це була б шукуюча новина, якби криміналітет, який представляє Янукович не готував фальсифікації або інші правопорушення. Але перемогу їм все ж таки забеспечує Ющенко-велика помилка Майдану. Янукович без підтримки адмінресурсу Ющенка не мав би жодних шансів стати стати президентом ні зараз, ні в майбутньому. Але маємо те що маємо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus