USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк повинен мати практичну «багатошарову» електронну карту

30 Липня 2009 17:21
Особливості використання  геоінформаційних систем для ефективного управління містом вивчали сьогодні заступник Луцького міського голови Петро Гоцалюк разом із головним архітектором міста Георгієм Шевчуком та працівниками департаменту економіки Луцькради на базі Науково-виробничого підприємства «Технічне бюро кадастру». Така робота проводиться в рамках формування стратегії соціально-економічного розвитку міста, - 31 липня інформують «Волинські Новини».
Як розповів представникам міської влади директор підприємства Олександр Холодков, інформаційні технології дозволяють всебічно використовувати інформацію про землю, нерухомість та комунікації у місті. Уже сьогодні «Технічне бюро кадастру» має в розпорядженні досконалу електронно-картографічну базу Луцька, ефективно використовує інформацію, отриману із фотографій, зроблених із супутників Землі. «Ми готові сприяти впровадженню ГІС-технологій для міста Луцька, будемо ділитися досвідом, напрацюваннями», - пообіцяв пан Холодков.
Як пише офіційний сайт міськради, Петро Гоцалюк наголосив: у використанні геоінформаційних систем – майбутнє міста. Подібна система уже створюється у міськраді. Департамент житлово-комунального господарства працює над створенням паспорту житлового фонду Луцька, де паспортизацію та індивідуальне визначення тарифів за комунальні послуги пройде кожен житловий будинок. «Проте це – лише частина роботи. Геоінформаційні системи дають можливість облікувати не тільки житловий фонд, а й стан земельних ділянок, інвентаризацію усіх комунальних мереж та доріг, багато інших параметрів . Місто повинне мати практичну «багатошарову» електронну карту, яка б відображала реальний стан справ та давала можливість користувачу оперативно «витягнути» з неї саме ту інформацію, яка потрібна в цей момент – від стану оплати житлово-комунальних послуг до правового статусу конкретної земельної ділянки», - наголосив заступник міського голови.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus