USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Атовців підбурюють до самогубств, – Луцькрада прокоментувала спробу самоспалення

17 Серпня 2018 16:48
У Луцькій міськраді просять здійснити перевірку у зв'язку зі спробою самопідпалу атовцем під стінами ради. Також закликають виявити осіб, які підбурюють учасників АТО до радикальних, неправомірних дій, підштовхують до спроби самогубства, маніпулюють їх свідомістю, ставлять під загрозу здоров'я і життя самих бійців та інших громадян.

Про це йдеться у зверненні виконувача повноважень Луцького міського голови Григорія Пустовіта до Управління Служби безпеки України у Волинській області, Прокуратури Волинської області, Головного управління Національної поліції у Волинській області.

Нагадаємо, 15 серпня пізно ввечері на вулиці Богдана Хмельницького юнак облив себе бензином та, тримаючи в руках запальничку, погрожував себе підпалити. Згодом стало відомо, що це волинянин, учасник АТО Станіслав Р. з позивним «Ганс». Юнак – 1995 року народження, він боєць «Азову».

ЧИТАТИ ЩЕ: ПРОВОКУВАННЯ ЧИ ПРИНЦИП: ЧОМУ АТОВЕЦЬ ПОГРОЖУВАВ СЕБЕ СПАЛИТИ ПІД МІСЬКРАДОЮ? ВІДЕО

Критичній ситуації вдалося запобігти. Проте, хлопець мотивував свій вчинок тим, що депутати міської ради зняли кошти з будівництва реабілітаційного центру для учасників АТО.

Як повідомлялося раніше, під час засідання позачергової сесії міської ради депутати прийняли рішення про виділення коштів у сумі 7,2 млн грн на завершення ремонтних робіт та придбання обладнання для ЗЗСО №27 у 55-му мікрорайоні міста, аби 1 вересня 2018 року відкрити цей навчальний заклад.

Майже 5 млн грн, необхідних для введення школи в експлуатацію, було знято з реконструкції Центру первинної медико-санітарної допомоги під реабілітаційний центр для учасників бойових дій у зоні проведення АТО.

Однак, кошти за два місяці будуть повернуті. На даний момент проектно-кошторисна документація на будівництво центру проходить стадію еспертизи, яка триватиме щонайменше до кінця вересня. Рішення зняти ці кошти попередньо узгоджено з керівництвом Волинської обласної ради та облдержадміністрації.

Про такі дії міської і обласної влади поінформовано учасників АТО, які були присутні на сесії міської ради, та детально роз'яснено процедуру повернення коштів на будівництво центру реабілітації.

Зважаючи на обставини, окремі особи здійснюють маніпулювання навколо цього питання, підбурюють учасників АТО до спроб самогубства, закликають до радикальних дій, використовуючи та спрямовуючи їх на неправомірні вчинки, та відстоюють таким чином свої політичні та інші інтереси, йдеться у тексті зверненні.

Саме тому Григорій Пустовіт звертається до Управління Служби безпеки України у Волинській області, Прокуратури Волинської області, Головного управління Національної поліції у Волинській області з проханням здійснити перевірку та дати оцінку подіям, що відбулися біля Луцької міської ради та виявити осіб, які підбурюють учасників АТО до радикальних, неправомірних дій, підштовхують до спроби самогубства, маніпулюють їх свідомістю, ставлять під загрозу здоров'я і життя самих бійців та інших громадян.

Зауважимо, у Луцькій міській раді ведеться системна робота з підтримки учасників АТО та їх сімей, сімей загиблих (померлих) військовослужбовців. Затверджено Комплексну програму підтримки учасників бойових дій, бійців-добровольців, які брали або на даний час беруть участь в антитерористичній операції на Сході України, членів їх сімей, а також сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, а також Програму забезпечення житлом учасників АТО на умовах співфінансування.

Відбуваються зустрічі, «круглі столи» з обговорення питань соціальних пільг та гарантій членів сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які проживають в м. Луцьку, питання реалізації місцевих програм для цієї категорії лучан.

Для оперативного консультування учасників АТО та членів їх сімей працює телефон «гарячої лінії» за номером 28-41-65.

Забезпечується першочергове влаштування дітей учасників АТО у заклади дошкільної освіти. Надається безкоштовне харчування у ДНЗ та загальноосвітніх навчальних закладах, здійснюється літнє оздоровлення. Щомісяця забезпечується безкоштовний проїзд у тролейбусах для дітей цієї категорії.

Передбачені й у міському бюджеті кошти на безкоштовне медикаментозне лікування учасників бойових дій, бійців-добровольців, які брали або на даний час беруть участь в ООС, членів їх сімей, сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, які зареєстровані в місті, при наданні амбулаторної, стаціонарної та стоматологічної допомоги в комунальних закладах охорони здоров’я.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Вася Показати IP 17 Серпня 2018 17:19
СКАЖІТЬ ХТО ПІДРЯДЧИК ТА ПРОКЛАДКА У БУДІВНИЦТВІ ЦЕНТУ ТАМ І НОГИ РОСТУТЬ!
!?$ до Вася Показати IP 17 Серпня 2018 17:30
Краще зясувати, хто ж дійсно маніпулює хлопцями з АТО !?! Що це за скоти ???
Знаю до !?$ Показати IP 17 Серпня 2018 19:45
Це Звєрєва
Батько до !?$ Показати IP 17 Серпня 2018 20:48
Ці атовці так себе цим діями скомпроментували, що аж жах. Вже про це знають і діти. Вони у шоці. Діти їм допомагали: листи писали, малюнки малювали, вірші підтримки придумували, вареники ліпили, сітки в'язали, теплі рукавички батьки і бабусі в'язали, і відправляли, кришки з пляшок і гроші збирали, щоб допомогти їм і щоб вони живі повернулися. І ось у нас складна ситуація зі школою, а вони не бажають дітям допомогти. Один хлопак, настільки жадібний, що намагався себе підпалити, як що на добудову школи дадуть гроші. А діти ж гордилися ними. І ось вам результат. Я ці атовці будуть в очі дітям дивитися, коли у школах будуть розповідати про свій героїзм.
Орест Показати IP 17 Серпня 2018 17:32
Звєрєва так вболіває за той центр, бо вже бачить себе його директором. Баришня зірочку зловила.
ау Показати IP 17 Серпня 2018 18:41
Нехай би депутати міської ради звернулись до психлікарні і з"ясували чого їхня працівниця в робочий час організовує мітинги і приводить на акції непокори своїх пацієнтів!!!
Очевидно Показати IP 18 Серпня 2018 00:50
Для того, аби лікувати атовців, здійснювати їх реабілітацію ніяких нових спеціальних центрів не потрібно. В області є достатньо уже наявних лікувально-профілактичних закладів та закладів санаторного типу, які спроможні допомогти ветеранам воєнних дій. Варто лише оті десятки мільйонів на центр сконцентрувати у спеціальний фонд в управлінні Волинської обласної ради чи Волинської облдержадміністрації і по кожному конкретному випадку захворювання атовця з цього фонду оплачувати витрати на лікування. В Луцьку, Любомлі, Ковелі, Володимирі, Ратному чи Любешові. Це буде також підтримкою і медицини тих міст. Для реабілітації можна закупити централізовано путівки в існуючі Волинські і не тільки санаторії. Це буде справжня підтримка атовців і розумне витрачання і так обмежених фінансових ресурсів держави. А якщо хтось запланував на будівництві центру заробити гроші, то може й перебитися. Як і той, хто під свій зад вже запланував посаду керівника центру.
Просто Показати IP 20 Серпня 2018 10:59
От мені дуже цікаво, а ви "люди" не думали, що ті гроші, які забрли на школу просто відмити хочуть. 7 років школу будують і ніяк не можуть завершити...це просто смішно. І для мене- це школа для мажорів!! Мені цікаві скільки відсотків дітей "простих" батьків підуть навчатися в школу №27.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus