USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Робота та стажування: луцька молодь відкриває «вікно» в світ

13 Травня 2015 18:30
Все частіше у Луцьку можа почути дивне слово "Айсек" або "міжнародні програми стажувань від Айсек". Наразі у Луцьку створили філію великої міжнародної організації.
Команда складається з 15 учасників. Протягом зимових канікул вже 10 лучан побували закордоном на проектах і відвідали такі країни як Польща, Румунія, Австрія, Туреччина, Італія, Чехія, Шрі-Ланка. Кожен учасник мав можливість обирати проект і країну самостійно.

Отож, - про те, що таке міжнародні програми стажувань, які можливості відкрилися лучанам, і що таке, власне, Айсек.

AIESEC– це міжнародна молодіжна громадська організація, яка об’єднує студентів та нещодавніх випускників ВНЗ із метою розвитку лідерського та професійного потенціалу молодих людей та позитивного вкладу в суспільство.

Як все починалося?

Після закінчення Другої світової війни ситуація була критичною. Кожен усвідомлював, що ми не маємо права знову таке допустити. Як завжди, рушійною силою стала молодь. У 1949 році відбувся Стокгольмський конгрес, на якому офіційно створили організацію AIESEC (AssociationInternationaledesEtudiantsenSciencesEconomiquesetCommerciales), та затвердили основні засади створеної фундації.

Місією організації стало «встановлення дружніх стосунків між країнами та розвиток лідерського потенціалу молоді» через програму міжнародного обміну студентів. На конгресі були представники з Бельгії, Німеччини, Фінляндії, Франції, Нідерландів, Норвегії та Швеції. У 1994 було офіційно затвердили вступ України до організації. З вересня минулого року AIESEC діє і в Луцьку. Засновником локального комітету стала Вікторія Марчук.

Донедавна AIESEC пропонував молоді такі види проектів: «TeamMemberProgram», «TeamLeaderProgram», «GlobalCommunityDevelopmentProgram» та «GlobalInternshipProgram». У цьому році запустили ще один проект: «GlobalEntrepreneur».

TeamMemberProgram – програма для активної та амбітної молоді. Вона дає можливість не тільки навчитися працювати в команді, але й тайм-менеджменту, навчитися організовувати проекти, працювати у сфері socialmediaмаркетинг, також це - можливість вдосконалити свій рівень знання англійської мови, а ще – це спілкування з однолітками з різних країн, які працюють у соціальних проектах в Україні.

Якщо TeamMemberProgram – можливість розвиватися, працюючи в команді, то TeamLeaderProgram дає шанс вдосконалити себе і спробувати у ролі лідера проекту.

GlobalCommunityDevelopmentProgramпроект, що триває протягом 6-8 тижнів, які учасник проведе в іншій країні, працюючи над соціальним проектом у міжнародній команді.

Ось як відгукується про своє стажування екс-президент Польщі Александр Кваснєвський: «Я все ще з величезними емоціями пригадую своє перше стажування від AIESEC у Вупперталі у 1977 році. Це були величезні досвід і практика для мене; було багато зустрічей із молодими людьми з усього світу. Завдяки AIESEC я зустрів там багатьох людей, які є моїми друзями і до сьогодні».

GlobalEntrepreneurнещодавно створений організацією проект. Його тривалість 6-12 тижнів. Під час цього проекту стажер має можливість працювати над старт-апом в іншій країні разом із учасниками з усіх куточків світу.

GlobalInternshipProgramпрограма для студентів, які мають диплом бакалавра і високий рівень англійської мови. Вона дає можливість працювати за кордоном від 3 місяців до 2 років за своєю професією. Учасник зможе не тільки здобути професійний досвід, без якого наші роботодавці не дуже бажають брати на роботу, але й відчути зсередини іншу країну, вивчити її мову.

Детальніше про програми можна дізнатися на сайті організації http://www.aiesec.ua та в соціальних мережах ФБ та ВК.

Наразі Луцька команда складається з 15 учасників. Протягом зимових канікул вже 10 лучан побували закордоном на проектах і відвідали такі країни: Польща, Румунія, Австрія, Туреччина, Італія, Чехія, Шрі-Ланка. Кожен учасник мав можливість обирати проект і країну самостійно. Всі учасники єдиноголосно стверджують, що участь у проекті змінила їх життя.

Можливо, і тобі вже час змінити своє?
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Аня Кобра Показати IP 13 Травня 2015 22:55
В лютому була на Шрі -Ланці. Думаю, це був найкращий лютий у мому житті ^_^ AIESEC - дає можливість знайти мету і впевнено до неї йти. Раджу всім!
Вова до Аня Кобра Показати IP 30 Травня 2015 17:19
Я більше люблю щось типу Абу-Дабі,Де жара по +40))
студент Показати IP 14 Травня 2015 01:22
Люди біжіть чорту матері на Захід, нікому ви тут не потрібні, ви тут бидло котрим Велике бидло керує

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus