USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцьке ЖКГ реформуватимуть попри опір БЮТ

24 Листопада 2008 12:49
Фракція БЮТ у Луцькій міськраді спочатку була проти затвердження програми реформування житлово-комунального господарства. Таку позицію біло-сердечних депутатів під час сесії міськради 24 листопада озвучив голова фракції Юрій Корольчук, – повідомляє репортер «Волинських Новин».
Як зазначив Юрій Корольчук, цей документ недопрацьований, тому його розгляд варто перенести на одну із наступних сесій. Натомість міський голова Богдан Шиба зазначив, що реформа ЖКГ – уже на часі. За словами пана Шиби, під час наради Прем’єр-міністр доручив реформувати комунальне господарство.
Однак з першої спроби затвердити документ не вдалося – «за» проголосували тільки 17 обранців громади. Богдан Шиба запропонував бютівцям зробити перерву для обговорення питання на фракції, однак Юрій Корольчук пояснив, що фракція це зробила ще перед сесією. Зрештою, з другої спроби «протягнути» питання вдалося – його підтримали 26 депутатів міськради.
Довідково:
Під час сесії 19 листопада депутати розглядали лише запропоновані зміни, які вирішили доповнити та обдумати кілька днів.
Депутати міськради вирішили все-таки не поспішати і не приймати  революційного рішення. Зокрема пропонується визначити єдиного надавача конкретних комунальних послуг. Це означає, що усю відповідальність за теплопостачання, прибирання, ремонт нестимуть ті структури, які надають ці послуги.
Також передбачається створення експлуатаційних бригад, що об’єднуватимуть окремі групи будинків та прибудинкових територій. Для ефективного управління житловим фондом та наближення відповідальних осіб до мешканців потрібно закріпити майстрів-управителів за кожною експлуатаційною дільницею.
Директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради Владислав Стемковський зазначив, якщо «депутати не комплексуватимуть при моєму виступі та хочуть змін, то підтримають реформування».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Kriza Показати IP 24 Листопада 2008 14:09
Скоро нам прийдеться борсатись по вуха у смітті (нині борсаємось по коліна)...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus