USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі депутати звернуться до уряду з проханням не забирати «Теплі кредити»

22 Лютого 2021 15:34
Луцька міська рада хоче звернутися до Кабміну щодо продовження дії загальнодержавної програми «Теплі кредити» для ОСББ та ЖКБ.

Про це стало відомо 22 лютого під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності.

Державна цільова економічна програма енергоефективності і розвитку сфери виробництва енергоносіїв із відновлюваних джерел енергії та альтернативних видів палива передбачала компенсацію з державного бюджету частини витрат (від 40 до 70%) на придбання енергоефективного обладнання та матеріалів за кредитні кошти, залучені в держбанку.

За перші п’ять років дії програми 13,7 тис. луцьких родин, які проживають у ОСББ чи ЖБК, стали її учасниками та впровадили енергоефективні заходи на близько 100 млн грн. У 2019 році кількість охочих залучити кредитні кошти та модернізувати свої будинки не зменшилася, ОСББ залучили понад 13,5 млн грн кредитних коштів. А у 2020 році ще 31 ОСББ скористалося програмою, однак близько 20 ОСББ так і не дочекалися участі в урядовій програмі і планували стати її учасниками у 2021 році.

«Великим розчаруванням для ОСББ та ЖБК нашої громади стало повідомлення про припинення державного фінансування «Теплих кредитів» в поточному році. Внаслідок скасування фінансування «Теплих кредитів» фактично всіх безальтернативно повернули до участі в програмі Фонду енергоефективності «ЕНЕРГОДІМ», яка для учасників є більш складною в організаційному і фінансовому плані, а також потребує більшого часового проміжку для впровадження заходів… Тому вважати програму «ЕНЕРГОДІМ» альтернативою «Теплим кредитам» немає підстав. Тому Луцька міська рада переконана, що згортати програму «Теплих кредитів» неприпустимо», – наголошено в тексті звернення.

Кабмін, на думку депутатів Луцької міськради, має вжити заходів щодо недопущення згортання загальнодержавної програми «Теплі кредити» для ОСББ та ЖБК, а також щодо продовження дії цієї програми з додатковим фінансуванням на впровадження енергоефективних заходів у багатоквартирних житлових будинках на 2021-2022 роки.

Члени комісії підтримали проєкт рішення. Його винесуть на розгляд сесії міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus