USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Луцькрада звернеться до Кабміну щодо виділення коштів на інсулін

20 Липня 2018 16:42
Депутати Луцької міської ради підготували звернення до президента, Верховної Ради та Кабінету Міністрів щодо виділення коштів на забезпечення централізованих заходів із лікування хворих на цукровий діабет у місті.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови 20 липня.

Як наголосила депутатка, голова комісії Майя Шостак, до кінця року, аби забезпечити всіх хворих на цукровий діабет інсуліном, Луцьку не вистачає близько 2,3 мільйона гривень.

«Із державного бюджету для 1171 мешканця Луцька було виділено 3,8399 мільйона гривень при потребі в 6,1337 мільйона гривень. Цих коштів не вистачає на відшкодування вартості інсуліну аптечним закладам за відпущені ними препарати хворим на діабет із другої половини липня. Місячний обсяг коштів, необхідних для відшкодування вартості інсуліну, становить 500 тисяч гривень», – зазначила Майя Шостак.

Окрім того, депутатка звернула увагу на те, що ситуація із забезпеченням інсуліном критична не тільки в місті, а й в області загалом. Так, управління охорони здоров’я Волинської ОДА вже зверталося до Міністерства охорони здоров’я України з цією проблемою, на що отримало відповідь про можливість фінансування заходів із лікування хворих на діабет за рахунок коштів міського бюджету. Своєю чергою, із міського бюджету виділити додатково 2,2939 мільйона гривень немає можливості.

«Тому виникла необхідність направити відповідне звернення щодо виділення коштів із державного бюджету місту на забезпечення централізованих заходів із лікування хворих на цукровий діабет до президента, голови Верховної Ради та прем’єр-міністра», – сказала Майя Шостак.

Звернення мають скерувати на засіданні чергової сесії Луцької міськради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus