USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі лицарі повернулися з нагородами з чемпіонату середньовічного бою в Шотландії

3 Липня 2018 12:19
Українська збірна за участю трьох лицарів із Луцька посіла друге місце в командному заліку чемпіонату світу з середньовічного бою в Шотландії. Наступний IMCF World Championship 2019 відбудеться уже в Україні в парку Київська Русь.

Здобутки клубу середньовічного бою «Айна бера Луцьк» обговорили 3 липня.

Як розповів очільник клубу, тренер Сергій Ващук, учасники «Айна бери» взяли участь у шотландському турнірі IMCF World Championship 2018. Аби потрапити в Шотландію, луцьким лицарям довелося пройти чотири відбіркові етапи в національну збірну, що включали чемпіонат України з середньовічного бою «Зов героїв», турніри «Дніпровські витязі», «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків» і міжнародний чемпіонат із середньовічного бою «Зов героїв 2».

«Із луцької команди до національної збірки кваліфікувалися п’ять героїв. Однак після візових перипетій до Шотландії українці вирушили в обмеженому складі. Як не дивно, візові відмови отримали одні з найсильніших бійців», – пригадав Сергій Ващук.
Він додав, що, незважаючи на всі перешкоди, команді вдалося здобути «золото» в номінаціях «5 на 5», «щит-меч» і «срібло» в номінаціях «16 на 16», а також у жіночих номінаціях «щит-меч» і «3 на 3».

Тільки через пару днів після повернення з Шотландії лицарі Луцька долучилися до «Зову героїв 1», де вибороли чотири «золота» та одне «срібло». Дві перемоги для луцької команди здобула Каріна Дикса.

«Дівчина може займатися середньовічним боєм, адже є жіночі номінації, ми займаємося цим спортом і здобуваємо перемоги», – підкреслила Каріна Дикса. Вона поділилася, що в одиночних боях насправді брати участь легше, адже «ти розумієш, що твій результат залежить тільки від тебе».
Опісля «Зову героїв 1» бійці долучилися до фестивалів «Срібний Татош» і «Форпост», де також вибороли численні перемоги.

«Також цього року наш Володимир Поліщук удруге став чемпіоном Європи із сучасного мечевого бою», – зазначив Сергій Ващук. Він зауважив, що значну підтримку задля участі в численних змаганнях «Айна бері» надає Луцька міська рада.

Перший заступник Луцького міського голови Григорій Недопад розповів, що йому особисто дуже подобаються автентичні лицарські бої.

«Член виконкому міськради Ігор Алексєєв не дав мені просто спостерігати, ми переглянули ролики змагань і вирішили долучитися до справи, зокрема аби облегшити навантаження та допомогти нашим лицарям дістатися до Шотландії, де вони гідно представили не тільки місто Луцьк, а й Україну загалом», – сказав Григорій Недопад.

Він висловив переконання, що міська рада підтримуватиме членів «Айна бери» й надалі, йдеться, наприклад, про пошук відповідного місця для базування та тренування учасників.

«У Луцьку, де є старовинний замок, ми просто не можемо залишатися байдужими до хлопців, які мужньо б’ються в лицарських обладунках. Ми підтримуватимемо й діток, які хочуть займатися чимось автентичним, адже середньовічний бій – це і спорт, і вид мистецтва, і форма відродження наших традицій», – наголосив перший заступник мера міста.
Сергій Ващук додав, що, крім змагань, лицарі з «Айна бери» беруть участь у різноманітних заходах задля «відтворення середньовічного духу на Волині». Це, наприклад, фестиваль середньовічного духу «Князівський бенкет» і фестиваль «Княжий».

Також, як поділилися луцькі лицарі, невдовзі вони планують вирушити до Польщі, аби «набратися досвіду проведення великих фестивалів», а також взяти участь у «Ночі в Луцькому замку» та фестивалі «Середньовічний Лучеськ. Доблесть віків». Водночас «Айна бера» прагне реалізувати проект «Луцькі вітязі», скерований до дітей, відновити реконструкції в Луцьку та створити в місті середньовічну костюмерну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus