USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцькі депутати хочуть наглядати за міліцією

4 Червня 2008 19:35
Як повідомляє репортер «Волинських новин», комісія з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю Луцької міськради має намір визначити відповідальних осіб, які б здійснювали нагляд за діяльністю міліції. Таке рішенння комісія ухвалила під час засідання 4 червня.
Депутат Луцької міської ради Микола Нікітюк обґрунтував потребу цього кроку тим, що рада будь-якого рівня несе відповідальність за порядок. Тому вона повинна бути поінформованою стосовно діяльності організацій по забезпеченню громадського порядку та про виконання програми профілактики правопорушень.
Помічник міністра служби регіонального контролю управління з моніторингу дотримання прав людини в діяльності органи внутрішніх справ Антон Цісарук наголосив, що цей орган не контролюватиме діяльність правоохороних органів, оскільки це робота прокуратури, а робитиме аналіз з отриманих даних. За певних обставин комісія також розроблятиме заходи щодо поліпшення їх роботи.
Секретар Луцькради Анатолій Бірюков вважає непотрібним створення такого «наглядового» комітету. А створення відповідного органу, на думку пана Бірюкова, призведе до зменшення вагомості їх діяльності депутатських комісій: «Тому варто домовитися з начальниками правоохоронних органів, щоб вони забезпечували нас інформацією, а ми вже її аналізуватимемо. Якщо ж переговори будуть невдалими, тоді вже дійсно варто звернутися до рішення міськради».
Члени комісії для продовження вирішення цього питання вирішили запросити на наступну нараду начальника Луцького МВ УМВС України у Волинській області Романа Крохмаля і обговорити з ним питання співпраці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus