USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцькі депутати шукають правду спільно з голодувальником

29 Липня 2009 14:07
Голова постійної депутатської комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту Луцькради Анатолій Бубенщиков розповів про рішення комісії, прийняте у справі голодувальника Сергія Сулими. Про це 29 липня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Пан Бубенщиков зауважив, що сьогодні ця постійна депутатська комісія заслухала голодуючого і його матір, а також ознайомилася з їхньою справою.
 
За словами обранця луцької громади, комісія частково погоджується із думкою про неправильний розподіл майна в гуртожитку в минулому. Тому депутати вирішили звернутися до прокурора Волинської області Андрія Гіля та волинського губернатора Миколи Романюка, аби під їхньою егідою була здійснена перевірка житлових площ.
 
Луцький міський голова Богдан Шиба додав, що звернення він уже підписав і надіслав. Пан Бубенщиков додав: матір голодувальника Галина Марцинюк запевнила, що після появи такого звернення голодування її сина під стінами мерії припиниться.
 
Довідково:
«ВН» уже повідомляли, що луцька родина (мати Галина Марцинюк і син Сергій Сулима) уже десять років не може врегулювати житлове питання, з яким звертається до різних інстанцій. Наприклад, заступник глави ОДА Святослав Кравчук обіцяв вирішити це питання ще 1 квітня. 
Власне, родина у 1997 році отримала кімнатку площею 11 квадратних метрів у колишньому гуртожитку училища культури на проспекті Відродження (пані Марцинюк працює в обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки).
З того часу, розповідає Сергій Сулима, вони неодноразово зверталися до різних інстанцій про розширення житлової площі, однак постійно отримували відкоша. Більше того, стверджує пікетувальник, начальник обласного управління культури і туризму Володимир Лисюк повідомив, що в гуртожитку немає вільної площі для поліпшення житлових умов родини, але водночас поселив у двох блоках свою доньку з дитиною. Загалом же у гуртожитку було поліпшено житлові умови для 61 (!) сім’ї.
Наразі, розповів голодувальник, приміщення гуртожитку передали Луцькій міськраді. Він звертався за допомогою у вирішенні питання до градоначальника Богдана Шиби, але віз і нині там. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Липня 2009 11:07
Досить цікавим є той факт, що мати цього т.зв. голодувальника вже отримувала кімнату в тому ж гуртожитку і віддала її дочці. Зараз вони знову вимагають розширення, і коли їм запропонували кімнату, вони відмовились, бо там треба робити ремонт, а у них взятий кредит у банку для оплати юриста, який має вибити квартиру від міської ради!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus