USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцькі маршрутники «дискримінують» 40-й мікрорайон

16 Березня 2009 12:56
У роботі луцького маршрутного транспорту є чимало порушень при доїзді до кінцевих зупинок на вулиці Єршова та КРЗ. Особливо це актуально на вихідні, а також у звичайні дні ввечері та зранку, – зізнався під час наради з перевізниками начальник відділу транспорту та зв’язку луцької мерії Костянтин Патракеєв. Про це повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами пана Патракеєва, якщо ще «по Єршова скарг менше», то маршрутки, які повинні доїжджати до КРЗ, ввечері скупчуються на 40-му мікрорайоні.
Серед проблемних точок чиновник назвав у зупинку біля Центрального ринку. Це місце водії маршруток облюбували для відстою (щоб «назбирати» побільше пасажирів), який триває 5-7 хвилин. За словами Костянтина Патракеєва, зараз вже нема сенсу вказувати на приміські автобуси, адже їх там майже нема.
Він нагадав перевізникам, що початкова зупинка і місце для відстою автобусів маршрутів № 17 та № 17а на вулиці Ковельській, а не біля Центрального ринку. Подібні проблеми, за словами посадовця, виникають і на зупинках біля ЦУМа чи «Там-таму».
За даними ДАІ, озвученими під час наради, торік із вини водії маршрутних таксі сталося 42 дорожньо-транспортні пригоди. За два місяці цього року вже зафіксовано два десятки порушень Правил дорожнього руху з боку маршрутників, які спричинили і кілька ДТП.
Аби запобігти таким проблемам, луцька мерія має задум створити електронну диспетчерську для маршруток. Зокрема перевізникам запропонували як варіант систему «МАК» («Мультимедійний автоматизований комплекс»), розроблену місцевою фірмою.
Власне, на транспортний засіб встановлюється бортове обладнання, яке за допомогою сигналів супутників системи GPS відслідковує графік, швидкість та напрямок руху. Окрім того, система «МАК» начебто спроможна контролювати оплату проїзду.
Довідково:
За даними облуправління Головтрансінспекції, на Волині – 638 перевізників (котрі мають право перевозити пасажирів), у розпорядженні яких – 2,2 тисячі автобусів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 16 Березня 2009 14:36
отож! а ще потрібно змінити кінцеві зупинки 10 та 11 маршрутів, які теж могли б їздити на КРЗ і Єршова, бо до та від Інституту "Україна" вони їдуть порожні.
Анонім Показати IP 16 Березня 2009 16:13
До і від іституту "Україна" маршрутки везуть викладачів і студентів! Будь-який маршрут має певні часові періоди, коли автобуси майже не заповнені.
Анонім Показати IP 16 Березня 2009 16:41
Проблема не в тому, що треба більше маршрутів на КРЗ, їх там більш ніж достатньо, просто відсутність пасажирів на цьому відрізку маршруту стимулює ці порушення.
Справедливий Показати IP 17 Березня 2009 11:02
Запитання-претензія до Костянтина Патракеєва: Працюю на підприємстві, що розташоване по вул.Єршова. Проживаю по вул.Гнідавська. З ДПЗ їде тільки №28 і то тільки до КРЗ. Зате на Єршова їдуть №№12, 19, 23, 24. Всі з Львівської! Можливо, варто і з ДПЗ пустити якийсь маршрут до Єршова?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus