USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Луцькі медики зробили безкоштовне лікування для інвалідів платним?

25 Березня 2009 12:10
У Луцькій міській поліклініці № 2 для громадян, які є інвалідами ІІ та ІІІ груп, було організовано «платне» лікування, хоча лікарські засоби у медиків були. Про це йшлося під час колегії прокуратури області, – повідомляють «Волинські Новини».
Заступник прокурора Волині Василь Куренда розповів, що упродовж січня-березня поточного року медичний персонал Луцької міської поліклініки № 2 неодноразово пред’являв незаконні вимоги щодо оплати за надання медичної допомоги жителям міста Луцька, які до них зверталися.
«І пацієнти цієї поліклініки – інваліди другої та третьої груп – заявили, що при надання їм медичної допомоги згідно з призначеннями купували медичні засоби, шприци, системи для введення ліків до організму за власний рахунок», – зазначив пан Куренда.
За його словами, перевірка засвідчила, що у поліклініці були наявні в цей момент лікарські засоби, шприци (понад 12 тисяч), системи (1,2 тисячі), «які цим громадянам під час лікування безпідставно не видавалися, а пацієнти інформувалися про їх відсутність».
За результатами проведеної перевірки порушена кримінальна справа за порушення права на безоплатну медичну допомогу, – додав Василь Куренда.
Заступник прокурора області розповів, що за аналогічних підстав кримінальні справи порушені щодо медичних працівників Луцької міської поліклініки № 1, Ківерцівської центральної райлікарні. «Тут також при наявності відповідних можливостей надання безоплатної медичної допомоги ставилася вимога про її оплату», – пояснив пан Куренда.
Він також зазначив, що перевірка у Маневицькій райлікарні встановила: тут порушувалися права на безкоштовну медичну допомогу осіб, які постраждали від аварії на ЧАЕС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анонім Показати IP 25 Березня 2009 13:50
І це [вирізано - цензура] ще давало клятву Гіпократа,на нари всіх...
Лікар Показати IP 25 Березня 2009 14:43
Аноніму від 13.50 Якщо Ви не знаєте, що таке клятва Гіпократа то краще нічого не говоріть. На даний час ніякої клятви лікарі не дають, це до Вашого відома. І не треба перекладати проблеми держави ( забезпечення пацієнтів безкоштовними ліками та шприцами)на безпосередньо лікарів. Їх обов"язок - це надати медичну допомогу чи консультацію по хворобі ( а не дати ліки чи шприци). Якщо виділені кошти державою на ці речі, їх пацієнти отримають; якщо ні, то пробачте, це не проблема лікаря.
Анонім Показати IP 25 Березня 2009 16:51
Лікарю від 14.43 А системи то були, і не женіть на державу. А ще сходіть в пологовий і подивіться, як заставляють купляти набори для родів тільки у вказаному аптечному кіоскові. Це не лікування, це вже бізнес на людях, які потребують меддопомоги.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus