USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Луцькрада просить уряд перерахувати пенсії військовим пенсіонерам

31 Січня 2018 10:51
Депутати Луцької міської ради ухвалили звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів та президента, аби здійснити перерахунок і виплату пенсій військовим пенсіонерам.

Про це йшлося під час засідання 37-ї сесії Луцької міської ради 31 січня.

У зверненні, зокрема, йдеться про те, що вже багато років різні громадські організації ветеранів військової служби, органів держбезпеки та інших силових структур звертаються до державної влади щодо встановлення справедливого пенсійного забезпечення, яке буде відповідати реаліям сьогодення та гідно компенсовуватиме фізичні та моральні затрати військовослужбовців.

«З початку року активно обговорюється можливість зміни прозорої системи перерахунку раніше призначених пенсій військовослужбовцям на багатоскладову формулу, яка залежить від середньої заробітної плати в Україні та індексу споживчих цін. При цьому не береться до уваги специфіка ведення служби, фізичні та психічні навантаження, ризики для життя і наслідки для здоров’я. У таких діях прослідковується єдиний мотив – зекономити бюджетні кошти на військових пенсіонерах. Це викликало негативну оцінку як у спільноті військових пенсіонерів, так і серед діючих військовослужбовців», – зазначено у зверненні депутатів.

Тож, міська рада просить внести необхідні зміни в чинні законодавчі акти та встановити гідне пенсійне забезпечення осіб, звільнених із військової служби.

Нагадаємо, нещодавно сотні колишніх офіцерів пікетували будівлю облради, вимагаючи звернутися до президента для вирішення питання військових пенсій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Григорій Іванович Показати IP 31 Січня 2018 11:43
Не наїдяться пустоцвіти..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus