USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Луцьктепло» хоче орендувати «котельню Кропиви»

7 Жовтня 2016 21:23
ДКП «Луцьктепло» пропонує орендувати котельню, розташовану на вулиці Карбишева, яка обслуговує 33 та 40 квартали.

Про це у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини повідомила директор підприємства Валентина Малютіна.

Нагадаємо, власник котельні на вулиці Карбишева, яка обслуговує 33 та 40 квартали міста, - ТОВ «ЗАХІД ТЕГ»- уклав з ДКП «Луцьктепло» договір на переробку давальницької сировини, який НАК «Нафтогаз» визнала корупційним. Тривалий час ані депутати міської ради, ані члени міськвиконкому не могли ознайомитися з умовами цього договору.

Загострення стосунків «Луцьктепла» та «ЗАХІД ТЕГ» відбулося вже у 2016 році. 10 березня компанія виставила комунальному підприємству ультиматум: розраховуватися щодня за надані послуги і реструктуризувати 4 мільйони гривень боргу, інакше – півміста залишиться без тепла і гарячої води.

ДЕТАЛЬНІШЕ МОЖНА ПРОЧИТАТИ У МАТЕРІАЛІ: ХТО ПОСТАЧАТИМЕ ТЕПЛО І ГАРЯЧУ ВОДУ НА 33 І 40 КВАРТАЛИ ЛУЦЬКА?

У відповідь, ТОВ «ЗАХІД ТЕГ» через суд домоглося продовження договору переробки давальницької сировини.

Котельня на вулиці Карбишева ще з 2009 року в народі відома, як «котельня Кропиви», коли такими ж методами попередній власник об’єкту Олександр Кропива вибивав з міста борг. Згодом з’ясувалося, що його компанія банкрутує з мільйонними боргами, а котельню продали іншій фірмі, акціонерами якої є нерезиденти України, зареєстровані в одній з офшорних зон.

Зрештою, розповідає Валентина Малютіна, з власниками котельні вдалося досягти компромісу - «Луцьктепло» хоче її орендувати.

«На наступну сесію виносимо проект рішення про затвердження договору оренди котельні. Ми вже це питання опрацювали, поки що знайшли компроміс і виносимо це на розгляд сесії», - розповіла вона.

Депутатам на розгляд представлять як дозвіл на укладення договору, так і текст самого договору з умовами оренди. Якщо депутати це погодять – до кінця року на «Луцьктеплі» сподіваються завершити всі процедури. Але все-таки останнє слово має бути за депутатами.

До слова, договір, підписаний раніше комунальним підприємством, був надзвичайно вигідним приватній компанії: ДКП «Луцктепло» платило за електроенергію, яку використовувала котельня, платила зарплату працівникам. Крім того, документи свідчать, що навіть ремонт у котельні виконали за кошти міського бюджету. Мовляв, гроші йшли на ремонт як взаємозалік боргів попередніх років.

Що ж до того, чи впорається «Луцьктепло» без цієї котельні, то, наразі, однозначно – ні. Адже тепломережі ДКП «Луцьктепло» не дають можливостей постачати гарячу воду і тепло в усі мікрорайони без котельні на вулиці Карбишева.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Волиньгаз Показати IP 7 Жовтня 2016 21:53
А чим платити буде Луцьктепло за оренду? Рахунки заблоковані. Нехай спочатку з нашим товариством розрахується. Думаю що це задумане банкрутство. Незабаром за борги Континіум забере все Луцьктепло.
МАЛЮТІНА до Волиньгаз Показати IP 8 Жовтня 2016 21:41
РОЗСЕКРЕТИЛИ МОЇ ПЛАНИ....
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2016 22:28
А платити буде з авансів, які вже є в платежах за вересень!
Бом Показати IP 8 Жовтня 2016 08:50
Класно бабки роблять на наших горбах.
поплавський Показати IP 8 Жовтня 2016 10:57
Навіть і тут я з своєю кропивою!....
хто Показати IP 8 Жовтня 2016 11:08
продав ту котельню кропиві
Ти не знаєш? до хто Показати IP 8 Жовтня 2016 13:50
Кривицький і компанія. А нинішній власник Континіум.)))))
тоді Показати IP 8 Жовтня 2016 19:51
Чому Кривицький ще ходить і не в мусорці історії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus