USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

«Луцьктеплу» через суд хочуть нав’язати договір із «ЗАХІД-ТЕГ»

20 Квітня 2016 09:15
Поки керівництво ДКП «Луцьктепло» опирається від підписання нового договору із компанією «ЗАХІД-ТЕГ», компанія хоче укласти його в судовому порядку.

Судове засідання за позовом компанії «ЗАХІД-ТЕГ», яка обслуговує котельню на вулиці Карбишева, 2, до ДКП «Луцьктепло» відбудеться сьогодні, 20 квітня о 12 годині у Волинському обласному господарському суді. Це вже друге засідання. Під час першого судового засідання, 6 квітня, з’ясувалося, що суть справи – не відшкодування боргів, а визнання укладеним договір про закупівлю послуг.

Нагадаємо, минулого місяця компанія, яка обслуговує котельню на вулиці Карбишева, виставила підприємству «Луцьктепло» ультиматум: укласти новий договір на давальницьку сировину, підписати меморандум про те, що не будуть множитися нові борги і розробити графік погашення попередніх боргів.

У березні борг перед «ЗАХІД ТЕГ» складав більше 4 мільйонів гривень. Згодом компанія пригрозила відключенням опалення та гарячої води лучанам, бо ДКП «Луцьктепло» не погодилося укладати новий договір. Пізніше від цих претензій начебто в компанії відмовилися.

Власне, навколо цього договору розмови точаться більше року. На «Луцьктеплі» переконують, що саме ця угода спонукала НАК «Нафтогаз» не закривати очі на борги комунального підприємства.

Детальніше про перипетії навколо документу йдеться у попередньому матеріалі Інформаційного агентства Волинські Новини: ХТО ПОСТАЧАТИМЕ ТЕПЛО І ГАРЯЧУ ВОДУ НА 33 І 40 КВАРТАЛИ ЛУЦЬКА?

Цікаво, що свого часу ТзОВ «ЗАХІД-ТЕГ» уже ненадовго домоглося свого, поскаржившись до Антимонопольного комітету.

На сайті АМКУ щодо цієї ситуації йдеться, що в 2016 році ДКП «Луцьктепло» повідомило компанію про неможливість укладення договору на давальницькі послуги на 2016 рік.

Мотивувало ДКП «Луцьктепло» таке рішення, у зв’язку з тим, що комунальне підприємство не включили до реєстру нормативів перерахунків коштів, що надходять на спеціальні рахунки теплопостачальних організацій з 1 лютого2016 року. Фактично всі кошти, що сплачуються з цієї дати року за послуги опалення та гарячого водопостачання йшли на оплату природного газу.

За таких обставин з 1 березня «ЗАХІД- ТЕГ» припинило забір природного газу для виробництва теплової енергії на котельні на вулиці Карбишева, 2.

На думку Антимонопольного комітету, відмова «Луцьктепла» укладати договір містить ознаки порушення законодавства про захист економічної конкуренції, у вигляді зловживання монопольним (домінуючим) становищем на ринку шляхом повної відмови у реалізації послуги за відсутності альтернативних джерел її придбання.

Мовляв, «Захід-ТЕГ» більше нізвідки брати сировину, крім «Луцьктепла» . Натомість лучанам, яких обслуговує котельня на Карбишева, припинили надання послуг з централізованого опалення та постачання гарячої води. Тож АМКУ направив до «Луцьктепла» обов’язкові до розгляду рекомендації, аби мешканці спальних районів міста отримали безперебійне постачання гарячої води та опалення.

У квітні ситуація дещо змінилася: шантажувати «Луцьктепло» відключенням сотень лучан від гарячої води не вийшло. Адже тепер без гарячої води сидить усе місто.

Тож переговори щодо ймовірного нового договору між підприємствами перекочували в стіни суду. Під час першого засідання сторони подали додаткові вимоги та заперечення, тому суддя Антоніна Кравчук оголосила перерву. Друге засідання у справі призначене, як уже зазначалося, на 12 годину 20 березня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ВОНО Показати IP 20 Квітня 2016 09:49
ЗТГ фірма з всім відомих Віргінських островів, наш "справедливий" суд звичайно ж стане на сторону народу цих островів. плачьте терпилы из Луцктепло
Народна довіра Показати IP 20 Квітня 2016 10:29
Хто будє ламати добре відпрацьовану схему ?!
правда Показати IP 20 Квітня 2016 10:32
Суд міська влада буде вести так , щоб програти - це відомо .
Кірик Показати IP 20 Квітня 2016 13:02
Вся надія на Малютіну, весь колектив надіється, що вона проб'є ту стіну і відкатам буде кінець, бо інакше вила вже треба брати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus