USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцьких театралів вітали з професійним святом

27 Березня 2018 16:06
Музичні подарунки, відзнаки обласної та міської влади та квіти: працівників найбільшого театру Волині привітали з професійним святом – Міжнародним днем театру.

Урочистості з нагоди Міжнародного дня театру відбулися 27 березня в облмуздрамтеатрі у Луцьку.

Заступник голови Волиньради Роман Карпюк передав працівникам театру вітання від депутатського корпусу та голови облради Ігоря Палиці. Він зауважив, що акторам Богом даний талант підкреслити усе те, що відбувається в житті та показати на сцені. Вони передають атмосферу сьогодення, минулого та майбутнього, змушуючи глядачів замислитися та замріятися, працювати над собою.

За плідну творчу працю, високий професіоналізм, особистий внесок у розвиток і популяризацію театрального мистецтва та з нагоди професійного свята почесною грамотою обласної ради нагородили артистку драми Волинського академічного обласного українського музично-драматичного театру імені Тараса Шевченка Людмилу Натанчук. Подяк голови облради оголосили хормейстеру театру Миколі Седляруку.
Заступник голови Волинської ОДА Сергій Кошарук зазначив, що волинські театральні колективи роблять свою роботу на надзвичайно високому рівні, театр вчить та виховує. Подяку голови облдержадміністрації оголосили артисткам драми облмуздрамтеатру Світлані Органісті та Софії Матюшенко.
Секретар Луцької міськради, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт назвав акторів колегами, адже справжні артисти, мовляв, давно пішли в політику.

«Сьогодні театральні підмурки замінюють наші сесійні зали. Спостерігаючи, як відбуваються сесії у Верховній Раді та навіть у нас в міській раді, ви, напевно, відчуваєте цей високий артистичний рівень, прекрасну постановку, сценарій, режисуру, тобто, за великим рахунком, політики сьогодні можуть до вас звертатися «колеги»», - пожартував Григорій Пустовіт.

Він подякував театралам за їхню працю, талант, яким вони діляться з глядачами, вміння дати можливість глядачам пережити трагедії, драми, поспівчувати невдачам головних героїв. Потішитися і порадіти успіхам тих, хто перемагає на сцені. З його слів, жоден кіноекран чи відео екран ніколи не зможуть замінити справжнє мистецтво театру.

За активну творчу діяльність, надання якісних театральних послуг мешканцям Луцька, вагомий внесок у розвиток та популяризацію театрального мистецтва, участь у культурно-мистецькому житті міста а також з нагоди професійного свята оголосили подяку міського голови колективу Волинського облмуздрамтеатру – подяку вручили директору театру Анатолію Гливі. Також подяку отримали артисти драми Ігор Натанчук та народний артист України Анатолій Романюк.
Голова управління культури Волинської ОДА Валерій Дмитрук зачитав вітання з нагоди Міжнародного дня театру від міністра культури Євгена Нищука. Почесні грамоти управління культури Волинської облдержадміністрації він вручив артисту драми Олександру Веремку, артистці балету Тетяні Сичук та столяру облмуздрамтеатру Ігорю Демчуку.
Народна артистка України Людмила Приходько долучилася до вітань з професійним святом та передала вітання від Спілки театральних діячів, відзначивши тих, артистів, які вже не працюють у театрі.

Директор департаменту культури Луцької міськради Тетяна Гнатів відзначила, що театр відіграє важливу роль у культурно-мистецькому житті міста. Вона подякувала усім працівникам театру, побажавши, аби до них була прихильною театральна муза. Подяки департаменту культури отримали артистка оркестру Оксана Вигнанець, артист драми Юрій Воронюк та провідний економіст Микола Хомуха.
Представник ректорату Луцького національного технічного університету Олександр Бондар подарував колективу театру гастрольний глобус, закликавши виділяти країни, які відвідуватимуть театрали.

Лунали також вітання від спонсорів та партнерів театру, а також відбулися виступи низки виконавців – від представників наймолодшого віку до дорослих професійних артистів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus