USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Луцький багатостраждальний гуртожиток передали у власність громади

20 Серпня 2015 11:04
Збори акціонерів ВАТ «Луцьке виробниче торгівельно-швейне підприємство «Волинь» постановили: гуртожиток, на прохання місцевих мешканців, передати у комунальну власність міста. А відтак, його жителі матимуть змогу приватизувати свої оселі, в яких проживають по 20-25 років.

Про це у коментарі виданню розповіла голова будинкового комітету Валентина Васєвич.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що мешканці гуртожитку, що знаходиться у Луцьку на вулиці Привокзальній, 13а, б’ють на сполох – їхня оселя в критично аварійному стані. Однак акціонери, яким належить будинок, і які власною безгосподарністю довели помешкання до руйнування, вперто не бажають йти на контакт із мешканцями та ігнорують будь-які спроби дійти компромісу.

Варто додати, що сусідній будинок, що за адресою Привокзальна, 13, уже передали у власність мешканців, а от будинок під номером 13а донедавна залишався у якості міжвідомчого житла ВАТ «Луцьке виробниче торгівельно-швейне підприємство «Волинь».

Зі слів мешканців аварійного будинку, акціонери, серед яких є і депутат Луцької міської ради Олена Голєва, донедавна не бажали йти з ними на контакт і вперто ігнорували будь-які прохання про зустріч. Тим часом, стан помешкання з кожним днем ставав все більш критичним, адже будівлю здали в експлуатацію ще у 60-их роках минулого століття. З тих пір його не ремонтували. Чого лише варті дашки над під’їздами, які тримаються, так би мовити, на «доброму слові» й от-от впадуть людям на голову.
Тож, 26 червня на зустріч із мешканцями прибули депутати Луцької міськради та члени депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов та Ігор Поліщук, які взяли на особистий контроль спірне питання й поставили за мету допомогти мешканцям приватизувати гуртожиток.
Під час голосування акціонерів 16 серпня вирішили передати аварійний гуртожиток, що у Луцьку на вулиці Привокзальній, 13а, у міську комунальну власність.

Зі слів мешканки гуртожитку Валентини Васєвич, основна проблема, що хвилює всіх мешканців – це приватизація осель. Мовляв, цього добиваються вже 2 роки, але нарешті тепер можуть видихнути з полегшенням, адже цей шлях - пройдений. Тому місцеві, які проживають у своїх кімнатах по 20 років і більше, матимуть змогу їх приватизувати.

Жінка зауважує, що не в останню чергу добитись справедливого вирішення ситуації вдалося завдяки старанню депутатів Ігоря Поліщука та Андрія Осіпова. Вони, з її слів, допомогли зрушити справу з мертвої точки. А тому жителі гуртожитку відтепер стануть повноцінними господарями свого будинку.

«Будемо знати, куди вкладаємо гроші, бо будинок аварійний. Ми створили будинковий комітет. І коли приватизуємо кімнати, будемо знати, на що витрачаємо кошти. Потім створимо ОСББ, і далі потихеньку будемо відбудовувати», - каже голова комітету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анонім Показати IP 20 Серпня 2015 12:53
СКОРО ВИБОРИ . ОСЬ І гОЛЕВА ПРИКРИЛА СВОЮ ... Зі слів мешканців аварійного будинку, акціонери, серед яких є і депутат Луцької міської ради оЛЕНА гОЛЕВА, донедавна не бажали йти з ними на контакт і вперто ігнорували будь-які прохання про зустріч. Тим часом, стан помешкання з кожним днем ставав все більш критичним, адже будівлю здали в експлуатацію ще у 60-их роках минулого століття. З тих пір його не ремонтували ...
Піар до Анонім Показати IP 22 Серпня 2015 11:00
Скільки можна піарити цей гоп стоп Ці два лодаря за життя палець об палець не вдарили.Рішення про передачу будинку прийняла міська рада то завтра всім депутатам туди приїхати і піаритись.Нехай Осип розкаже краще що наобіцяв мешканцям гуртожитку на Дружби народів(пропіарився).а тепер про його всі шукають.
Неля Показати IP 20 Серпня 2015 12:59
Молодці!
Анонім Показати IP 20 Серпня 2015 14:42
Голота там зібралась, яка за все життя нічого не спромоглася придбати.За радянських часів можна було взяти кооператив і виплатити за зарплату-це були копійки.Вони тоді жили,аби день до вечора і зараз тим більше.А ремонтувати хто буде їм цей сарай.Що в них ргоші є? Ні ,депутати пропіаряться перед вибрами,щоб за них голосували.
123 Показати IP 20 Серпня 2015 14:57
Че то не очень радостно они выглядят на фото.
Катя Показати IP 20 Серпня 2015 22:47
А який двір там був! Пісочник, гойдалки, бесідка велика, гірка, ясени-"кущики"... Бабуся поливала квітничок через вікно з шланга і часом бризкала на дітей - веселий вереск, певно, на вокзалі чули. Дітей і підлітків з обох будинків до вечора з двору не могли забрати. Валєрка, Люда, Зіна, Алік, Міша, Анжелка, Віта, Жанна, Таня, Оля - де вони тепер?
кіно Показати IP 21 Серпня 2015 11:03
кіно про султана сулеймана погано дивились. мустафа, баязид, селім...... раніше ворогом була голєва. .тепер серія 2. будть гризтись між собою..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus