USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Медики, які не можуть приватизувати гуртожиток, - заручники бюрократії

2 Лютого 2016 10:15
Приватизація колишніх відомчих гуртожитків – справа дуже копітка і невдячна. Мешканці часто-густо стають заручниками бюрократичної тяганини. І все ж чимало гуртожитків в нашому місті отримали статус житлових будинків. На це сподіваються і мешканці споруди на вулиці Соборності, 3, що вже упродовж кількох років оббивають пороги чиновників.

Ініціативна група мешканців цього будинку звернулась до заступника голови фракції «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП» у Луцькій міській раді Микити Рабана з питанням щодо переведення будинку на міський баланс з можливістю подальшої приватизації житлових площ. У цьому будинку вже багато років проживають працівники Волинської обласної клінічної лікарні.

Валентина Мудрик – житель гуртожитку, що на вулиці Соборності, 3 – з 2007 року. Тож встигла скуштувати спільного життя – кухня й душ на чотири кімнати, загальні вбиральні. А хочеться затишку і комфорту, та й перспектива втратити колись нехай і невеличкий куточок не дуже тішить.

Тому питання приватизації її та сусідів цікавило давно.

«У 2012 році було рішення обласної ради передати гуртожиток з 2 по 6 поверх і 9 поверх (праве крило) на баланс міської ради. Це рішення міською радою не виконали, – розповідає Валентина Мудрик.

Труднощі зі зміною власника базувалися на тому, що колись у гуртожитку ще поселяли інтернів, нині ж на двох поверхах будівлі живуть студенти-сироти медичного коледжу. Фактично гуртожиток належить обласній лікарні, мешкають тут працівники різних медичних закладів, а поточний ремонт приміщень загального користування здійснюють ті, кому на голову штукатурка падає, чи труба протікає. Праве крило будинку уже давно приватизоване, оскільки належало пластмасовому заводу. Мешканці лівого крила зустріли на шляху приватизації чимало перешкод.

«Проблема була спочатку в розділенні лічильників електроенергії – розділили, водопостачання – розділили, – каже Віра Мудрик. – Мешканці з 2 по 6 за власний кошт зробили перебудову, поміняли труби на воду – на холодну і гарячу, поробили електропроводки, під’єднали лічильники на воду, насвітло за свій власний кошт».

А ще мешканці платять за спожите світло комерційних структур, що на першому поверсі. Ситуація обурює, тому й звернулися до депутатів Луцької міської ради фракції УКРОП.

«Сьогодні я підготував проект рішення і подано до секретаріату Луцької міської ради щодо цього гуртожику, – говорить заступник голови фракції УКРОП у Луцькій міській раді Микита Рабан. – Він розглядався двома депутатськими комісіями – бюджетною і комісією архітектури ЖКГ. Зокрема, під час комісії архітектури вислухали усі сторони – мешканців, представників Волинської обласної лікарні, працівників ЖКГ. Проблеми, які є сьогодні – бюрократичні».

Питання гуртожитку ретельно вивчили на комісії, внесли усі необхідні доповнення. Луцький депутат сподівається, що на сесії не буде перешкод, аби нарешті жителі будинку отримали шанс на приватизацію. У них-бо – чимало планів: створити ОСББ і далі облаштовувати оселі уже як свої, власні. За Микиту Рабана проголосувала більшість виборців на іншому окрузі Луцька, але він вважає, що кожен обранець відповідає за місто в цілому, не ділячи його на частини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Тарас Чурило Показати IP 2 Лютого 2016 10:53
Україна погрузла в бюрократичних тяганинах, будемо надіятись, що депутати зможуть допомогти цим людям
Юлія Парій Показати IP 2 Лютого 2016 13:51
Поселити б парочку чиновників в цей гуртожиток

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus