USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький Палац культури просить придбати автобус

23 Вересня 2016 11:26
Через відсутність транспорту, колективи, які діють при Палаці культури міста, пропускають низку поїздок на конкурси, особливо закордонні. Крім того, в бюджеті закладу відсутні гроші на відрядні, та транспортні витрати.

Про це стало відомо постійної комісії міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови сьогодні, 23 вересня.

Так, директор Палацу культури міста Юрій Войнаровський розповів, що доходи спецфонду закладу за перше півріччя 2016 року вже склали 381 тисячу гривень, в тому числі за оренду приміщень та плату за участь дітей у колективах.

До слова, 50% плати за навчання дітей іде на зарплату вчителям, а решта йде в дохід Палацу культури. Цього року за ці кошти вдалося придбати костюми, інструменти для колективу, взуття для оркестру всі студії отримали звукову апаратуру.

Юрій Войнаровський зауважив: свого часу, 100% орендної плати залишалися в Палаці на поточні витрати, згодом міська влада вирішила забрати всі гроші в бюджет міста, але вдалося «відвоювати» 30%. Загальна сума таких надходжень – близько 100 тисяч гривень на рік. Для міського бюджету 70 тисяч гривень, з цих 100 тисяч, зауважує Юрій Войнаровський, невелика користь. Натомість Палацу культури ця сума була б суттєвою підтримкою. Тому директор закладу просить депутатів внести зміни до згаданого рішення і залишити Палацу 100% орендної плати.

«У нас виникають непередбачувані витрати: було колись що в підвалі обвалилася стеля, в конференц-залі в туалеті прорвали труби. Тому це була б суттєва підтримка», - зазначив Юрій Войнаровський.

До слова, в палацу культури не передбачено коштів ні на транспортні витрати, ні на відрядження для викладачів, щоб вони могли поїхати на вдосконалення кваліфікації.

Але найбільша проблема – у Палацу культури немає свого автобуса. На кожен виїзд доводиться орендувати транспорт, а це чимало коштів. Приміром, щоб завезти колектив орендованим транспортом у Німеччину, треба мінімум 65 тисяч гривень. Та навіть в межах області виїхати для колективів Палацу – проблемно. Фактично, каже Юрій Войнаровський, 5-7 поїздок волинські колективи не змогли здійснити через відсутність транспорту.

«Я маю зв’язки як представник ЮНЕСКО по фольклору і можу організувати поїздки за кордон з безкоштовним проживанням, харчуванням. Так їздять інші регіони. Але не наші, бо в нас немає транспорту. Цьогоріч, наприклад, «Волиняночка» не їздила жодного разу нікуди, а років 10 тому по 4-5 раз їздили закордон: Португалія, Німеччина, Туреччина, Італія», - пояснює Юрій Войнаровський.

Нового автобуса в Палаці культури й не просять, але й не новий вартує більше мільйона гривень. Тож він попросив депутатів підтримати бюджетний запит Палацу культури щодо купівлі автобуса.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
луанин Показати IP 23 Вересня 2016 12:07
краще ПУМолоді дати,а старий автобус передати в ПК.
Василь Показати IP 23 Вересня 2016 12:13
Думаю,це нормальне прохання.Дійсно,транспорт це є необхідність для колективів.Навіть сільські деякі школи мають автобуси.Можу запропонувати свою послугу для того,щоб привезти з-за кордону даний вид транспорту за невелику плату (так як моя дитина в свій час відвідувала танцювальний колектив в палаці).Думаю,держава могла б посприяти з питанням розмитнення.Точніше з його відсутністю.Це було б розумно.Для дітей же живемо.Зараз внизу попруть "розумні" зі своїми порадами і коментарями.
лучанин Показати IP 23 Вересня 2016 12:46
при советах не було такоё цензури, навіщо ви видаляєте різні думки!!!!
Анонім Показати IP 23 Вересня 2016 15:05
Як би написав ПУМ що їм треба автобус то б була куча гнівних коментарів а так Войнаровський укроповець то й його і ВН хвалять.Впевнений що комент не виставлять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus