USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцький спиртзавод намагаються дискредитувати*

2 Листопада 2016 14:40
Нещодавнє затримання вантажівки із цистернами спирту низка ЗМІ пов'язала із Луцьким спиртогорілчаним заводом, що входить до мережі державних підприємств «Укрспирт». Керівництво підприємства вимагає спростування інформації, публічні вибачення та характеризує ситуацію, яка склалася, як спробу нечесної конкуренції.

Як відомо в ніч із 24 на 25 жовтня неподалік Луцького МПД – ДП «Укрспирт» працівники Служби безпеки України затримали вантажівку, в якій знаходилися цистерни з речовиною, що має запах спирту. Авто з івано-франківськими номерами. За наслідками огляду весь незаконний вантаж, а саме 18,8 тонни спирту орієнтовною вартістю 2 млн. 240 тис. грн., вилучили. Нині за фактом затримання триває слідство за частиною 1 статті 204 Кримінального-кодексу України (незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконного виготовлених підакцизних товарів).

Олена Нікотіна, яка очолює відділ комунікацій головного управління Державної фіскальної служби у Волинській області, 2 листопада під час прес-конференції підтвердила, що факт затримання вантажівки був. 1 листопада, відповідно до ухвали суду, вилучені цистерни з речовиною арештували. Однак жодної інформації, що це майно належить заводу, податківці не надавали.

Натомість деякі засоби масової інформації опублікували статті буцімто це речовина з луцького заводу. Втім, ані податківці, ані у Службі безпеки України, ані на самому підприємстві цієї заяви не підтверджують. Оскільки підприємство розташоване на виїзній дорозі з міста, ця вантажівка могла бути транзитною з будь-якої точки України, тим паче, що авто мало немісцеві номерні знаки.

Керівник Луцького МПД – ДП «Укрспирт» Денис Шмаров повідомив, що будь-які зв'язки вантажу зі спиртовим заводом недоречні, оскільки з 13 жовтня тут планова зупинка виробництва. Тобто, підприємство було законсервоване, відбулася повна інвентаризація, відхилень не виявлено. Більше того, на підприємстві цілодобово перебуває представник фіскальної служби, аби контролює заїзд та виїзд будь-яких авто. Він також контролює наявність пломб та їх цілісність.

Зі слів заступника керівника Луцького МПД – ДП «Укрспирт» Олександра Макаренка, після інциденту на підприємстві провели перевірку разом із фіскалами.

«Жодних відхилень від показників ми не виявили», – зазначив Макаренко.

Ігор Ільчишин, заступник директора ДП «Укрспирт», такі повідомлення пов'язує зі спробами дискредитації нового керівництва або ж нечесною конкуренцією. У липні 2016 року ДП «Укрспирт» змінило керівництво, його очолив Олег Дрожжин, що прийшов з банківського бізнесу. За три місяці вдалося збільшити виробництво, отримати у вересні та серпні прибуток, попри те, що попередні фінансові плани передбачали збитки.

«Цей випадок у Луцьку став складовою частиною кампанії по дискредитації нового керівництва. Будь-які зміни не бувають гладкими і завжди є протиріччя. Люди, які працювали раніше на деяких підприємствах, дозволяли не дуже гарні речі. Коли ж мова зайшла про зміну підходів до роботи, відповідальність, то деякі керівники почали налаштовувати свої колективи проти», – зазначив Ігор Ільчишин.

Він додав, що характер таких повідомлень, націлених на дискредитацію, системний: вони стосуються повідомлень про звільнення, рейдерські захоплення, скорочення виробництва та інше.

Голова профспілки луцького підприємства Олександр Філіпчук вважає, що конкуренція на ринку повинна бути чесна, а діяльність проводитися у правовому полі. З понеділка на заводі планується запуск виробництва горілки, а через півтора місяці старт виробництва спирту.

Довідково:

До 2010 року в Україні було понад 80 виробництв спирту. Потому в уряді прийняли рішення об'єднати ці виробництва в одне державне підприємство «Укрспирт». За шість років цю постанову у повному об'ємі так і не виконали. Тож нині спиртова галузь складається із 41 місць проваджень діяльності (МПД), тобто спиртових заводів, які належать ДП «Укрспирт». Один із них розташований і у Луцьку. Вони мають статус цехів, тобто виробництва спирту або спиртогорілчаних виробів. Функцій продажу, закупівлі сировини – не мають. Окрім цього, є близько 40 підприємств державної форми власності, які не увійшли в ДП «Укрспирт». Це окремі юридичні особи, керованість над якими доволі не значна, частина з цих перебуває у стадії банкрутства. Окрім цього, є два заводи, які відносять до «Укрмедпрому» і завод, який має стосунок до Державного управління справами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
випивоха Показати IP 2 Листопада 2016 15:26
а спирт де?
закусон Показати IP 2 Листопада 2016 16:07
так це, сам Шмаров і вивозив!!
Недомовний Показати IP 2 Листопада 2016 16:27
Ільчишин, скільки тебе раз вчити, фінансові плани не передбачають збитки!!! Ти ще й спеціаліст в економіці ніякий. Щось там мекав на конкурсах, а тут звізда постмайданівська заглажуєш промахи керівництва. Інвентаризація згідно інструкції проводиться станом на 1число кожного місяця, питання що там робили дфсники крім чергового податківця в 5 ранку? Придумували як будуть відмазувати начальство...
Казочка для малят Показати IP 2 Листопада 2016 19:26
Шановні мої... Я Вам можу розказати про всі ті темні схеми на спиртзаводах... Читаю і смішно. ... вантажівка могла бути транзитною з будь-якої точки України... добре, що керівництво не сказало, що була вантажівка з Росії і до Білорусії.
знаю Показати IP 2 Листопада 2016 20:25
більше слухайте цього Дениса Шмару. давно треба його а на нари-розвів бардак,а нас за дурнів має
Анонім Показати IP 2 Листопада 2016 20:32
В каналізації
казка Показати IP 3 Листопада 2016 09:16
Спирт в парикмахера

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus