USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Великовагові машини з львівським сміттям помітили у Новоград-Волинському

27 Березня 2017 08:45
Буває, що й по чотири машини привозять. Завжди — вночі. Це — слова одного з працівників Новоград-Волинського полігону твердих побутових відходів про львівське сміття, яке, як виявляється, привозять уже й у Новоград, інформує DKS.

«Починаючи з під’їзної дороги до полігону (яка вже не просто просить ремонту — вона вже ридає про цей ремонт) і закінчуючи самим звалищем. Дійсно, звалищем. Бо про якийсь упорядкований полігон нині говорити не приходиться: на місці, де був котлован, нині виріс терикон. Як кажуть, ні проїхати, ні пройти… Як тут не згадати одного з колишніх очільників міста, який, відкриваючи цей об’єкт у червні 2009 року, зауважив приблизно таке: «Треба розуміти, що ми тут не конфетну фабрику відкриваємо…», - пишуть журналісти видання.

Тепер же сюди звозять ще й львівське сміття. Як додав працівник полігону, машини зі Львівщини приїздять великовагові — як залізничні вагони…

У міській раді, щоправда, зауважили, що офіційного дозволу на прийом львівського сміття не давали.

«Офіційно до нас ніхто не звертався. Дозволу ми не давали», — відповів заступник міського голови з питань житлово-комунального господарства Віктор Шалухін. Реагуючи на наше звернення, Віктор Андрійович запевнив, що зараз же (розмова відбулася у четвер, 23 березня, пообіді) направить на полігон ТПВ комісію для перевірки.

Залишається додати, що в цьому році міська рада поставила собі завдання «номер один»: завершити будівництво другого пускового комплексу першої черги полігону ТПВ. Втім, якщо полігон заповнювати не лише новоградським, а й привозним сміттям, то нового котловану на довго не вистачить», - йдеться у матеріалі.

Зазначимо, що сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні.

Автівки з львівським сміттям, яке ось уже кілька місяців активно “розтягують” по Україні, дісталися й до Володимира-Волинського.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, наприкінці січня мер Львова звернувся до влади Луцька, щоб допомогли з вирішенням проблеми львівського сміття.

До слова, нещодавно відходи зі Львова виявили у селі Лісопіль Костопільського району, що у Рівненській області, а на Малашівське сміттєзвалище, яким користується Тернопіль, найняли цілодобову охорону. Причиною такого кроку стало кількаразове несанкціоноване вивезення сміття зі Львова.

А нещодавно фуру львіського сміття вивантажили поблизу с. Мар’янівка Горохівського району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus