USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькому районі скинули львівське сміття

30 Квітня 2017 20:02
Чотири купи сміття зі Львова невідомі вивантажили вночі поблизу сіл Промінь та Лаврів Луцького району.

Інцидент трапився у ніч на 29 квітня на території колишньої злітної смуги між селами Промінь та Лаврів.

Як розповіла Проміньський сільський голова Вікторія Косарук, 29 квітня в обідню пору їй зателефонував депутат районної ради, який їхав на город та побачив з дороги купи сміття. Повертаючись назад, він оглянув це місце та повідомив сільському голові, що хтось вивантажив чотири великі купи сміття. На місце події вона викликала поліцію.

Під час огляду сміття вдалося знайти докази того, що його привезли зі Львова – знайшли ксерокопії паспортів, свідоцтв про одруження зі львівськими адресами. Тому Вікторія Косарук написала заяву у поліцію. На жаль, ніхто не бачив, як привозили сміття, адже найближчі будинки розташовані за 2 кілометри від колишньої злітної смуги поблизу земельних паїв селян на території між селами Промінь та Лаврів, куди висипали це сміття. Ще ввечері напередодні місцеві мешканці не бачили куп сміття, отже, його хтось таємно привіз у нічний час в ніч з п’ятниці на суботу, 29 квітня.
Голова Луцької районної ради Валентин Приходько повідомив, що скликатиме позачергову сесію райради з цього питання. З його слів, працівники Нацполіції в районі активно працюють над розслідуванням ситуації. Голова райради зазначив, що хотів би звернутися до мера Львова Андрія Садового, адже два дні тому фури зі сміттям зафіксували у селі Піддубці Луцького району. У водіїв виявили маршрутні листи, у яких значилося «Львів-Київ», тож невідомо, чому вони опинилися у Піддубцях.

Інше питання, з його слів, варто спрямувати до працівників патрульної поліції, які чомусь не помічають фури з львівським сміттям на Волині. Наступного тижня скликатимуть прес-конференцію голів районних рад, де траплялися інциденти з львівським сміттям. Зі слів Валентина Приходька, спільними зусиллями районних та обласної рад планують виставити блокпости на дорогах, аби завертати фури зі сміттям, особливо на львівській трасі. З проблемою планують боротися усіма законними методами. Подібні інциденти, з його слів, траплялися в Ківерцівському, Горохівському та Іваничівському районах.
Голова фракції «УКРОП» в облраді Вячеслав Рубльов зауважив, що на Волині немає укладених договорів на прийом сміття, тож виникає питання, чому патрульні не зупиняють фури зі сміттям на дорогах області, аби перевірити документи. Отже, пояснень від очільників патрульної поліції можуть попросити під час сесії облради. Якщо правоохоронні органи будуть бездіяльними, з його слів, до вирішення проблеми можуть долучитися громадські активісти, зокрема волонтери. Кошти на вивезення цього незаконно вивантаженого сміття на полігон у Брище наразі доведеться використовувати з районного бюджету.
Зазначимо, сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні.

Автівки з львівським сміттям, яке ось уже кілька місяців активно “розтягують” по Україні, дісталися й до Володимира-Волинського.

Нагадаємо, 12 квітня на недіючому комбікормовому заводі на хуторі Михайлівка, що на Тернопільщині, виявили 100-120 тонн сміття.

Як повідомлялося, на Рівненщині вночі 13 квітня поліція затримала вантажівку зі львівським сміттям у супроводі дорогої іномарки, які намагалися вивантажити сміття та втекти з місця злочину. Окрім того, на сміттєзвалищі у місті Дубно на Рівненщині також днями виявили вантажівку із львівським сміттям.

Зазначимо, львіське сміття виявили і поблизу с. Мар’янівка Горохівського району, та у Новоград-Волинському на Житомирщині.

До слова, нещодавно відходи зі Львова виявили у селі Лісопіль Костопільського району, що у Рівненській області, а на Малашівське сміттєзвалище, яким користується Тернопіль, найняли цілодобову охорону. Причиною такого кроку стало кількаразове несанкціоноване вивезення сміття зі Львова.

Тим часом, Андрія Садового звинуватили у безгосподарності. Так, мовляв, за 11 років на посаді мера Львова можна було вирішити проблему зі сміттям, - вважає прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. А на думку очільника Харкова Геннадія Кернеса, міський голова Львова Андрій Садовий сам зробив проблему зі сміттям політичною. Насправді вирішення сміттєвої проблеми це господарська робота мера.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
123 Показати IP 30 Квітня 2017 20:24
А ведь Рублев прав, почему патрульная полиция не останавливает эти машины и не проверяет документы?
Лучанин до 123 Показати IP 30 Квітня 2017 21:51
Це сміття треба зібрати і вивезти в те місце звідки його привезли,тобто у Львів!
волиняни Показати IP 30 Квітня 2017 20:40
завезти Садовому в двір відходи з ковельського ветзаводу і побільше
ех Показати IP 30 Квітня 2017 21:10
приходько голова, горе моє горе..
123 Показати IP 30 Квітня 2017 21:27
Точно Давайте типу флешмоб Організуєм сміття садовому на вулиці!!!!!!! Лучани-за
Лучанин Показати IP 30 Квітня 2017 21:39
Я за те щоб це сміття погрузити на вантажівки і вивезти в центр Львова. Це їжнє добро хай мають!!!
Люблю чисту Волинь Показати IP 30 Квітня 2017 21:47
Колись давно бачив сюжет по ТВ. Там начальник УЖКГ в м. Кропивницькому вислідив г\ндонів, які скидали сміття де попало. Потім завантажили це сміття на самоскид і викинули під воротазасир\телю довкілля так, що він не міг виїхати з свого двору. Отак потрібно вчинити з "мером європейського міста" ЗадовИм.
Ігор Показати IP 30 Квітня 2017 22:26
Вирішення проблеми: зловили - прокололи/порізали колеса - поки не збере все що викинув лопатою - машина на місці злочину. Нехай викликає поліцію. А далі - на Лємберг.
Курило Показати IP 1 Травня 2017 00:05
потрібно примусити львівяк забрати своє г*вно і ще щоб сплатити штраф.
Саня Показати IP 1 Травня 2017 01:43
це звичайнісінька провокація садового комусь він заважає на пості мера
Анонім Показати IP 1 Травня 2017 09:28
Треба Львівцям наступного разу ті машини спалити і більш їхати не будуть.
Лохторат, а не грома Показати IP 2 Травня 2017 14:02
як вами легко маніпулювати... так будете до скону обирати то Януковича, то Порошенка... їм пропагандисти тицьнули темник - "Садовий привіз сміття..." і майже всі як стадо - "бе-бе-бе сміття Садовому в спальню! бе-бе-бе". Хоч би хтось задумався, проаналізував: де ті водії, яких нібито "затримували" по Україні? кому належать ті фури які підкидають смяття, їх ловлять місцеві, але про них не говорять в новинах? звідки львівські водії знають всі такі закутки по всій Україні (як стара злітна смуга біля Лаврова, чи галявина біля Гайового, чи інші місця, що й не всі місцеві знають). Так от - береться фура сміття з будьякого обласного центру, вкидається мішок з нібито львівським сміттям "ксерокопії-накладні-довідки-етикетки-упаковки", викидається поза межами полігону, запрошуються "журналісти", стадо починає "бе-бе-бе..."
Лохторат, а не грома Показати IP 2 Травня 2017 14:05
P.S. Садовий теж винен, що допустив до такого стану речей...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus