USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лише одне місто в Україні погодилося приймати львівське сміття

5 Травня 2017 10:07
Станом на 4 травня лише одне місто в Україні погодилось приймати сміття зі Львова – Червоноград на Львівщині. Влада міста погодилась приймати щодня лише 10 тонн побутових відходів з міста Лева.

Про це інформує видання "Український репортер".

«У мене є лише одне підтвердження від міста, яке готове підписати договір, – це Червоноград на 10 тонн. У решті міст, як кажуть їх мери, десь сесія відмовила, десь сесія ще має проходити. Також посилаються на громадські обговорення. У одному з міст громадські обговорення призначені на 26 травня», – повідомив керівник департаменту житлового господарства Львівської міськради Сергій Бабак.

Ситуація зі сміттям у Львові залишається складною. 467 майданчиків є перевантаженими. Це майже 38%. Щодня у Львові збирається 500-600 тонн відходів, влада міста вивозить 150-200 тонн за тими договорами, які мають перевізники, а далі йде перенакопичення. Влада міста побоюється погіршення екологічного стану, адже йде підвищення температури.

Нагадаємо, 21 квітня у Львові керівники обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради, Львівської міської ради та представники органів місцевого самоврядування Львівщіни (понад 10 районів області) при посередництві Кабінету Міністрів уклали і підписали спеціальний дворічний Меморандум про поводження з твердими побутовими відходами. У додатку Меморандуму є 16 міст, які мали б приймати сміття зі Львова. На це влада міста має виділити 70 млн. грн.

Читати ще: Луцька «Самопоміч»: сміття «під замок» і захист Садового

Як повідомлялося, у ніч на 29 квітня між селами Промінь і Лаврів Луцького району місцеві жителі виявили купи сміття, яке незаконно було завезене, ймовірно, із сусідньої області. За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 239 ( Забруднення або псування земель) Кримінального кодексу України.

Варто додати, кількома днями раніше 6 20-тонних фур вивантажили сміття біля очисних споруд. Як стверджував депутат міськради Сергій Була, сміття – зі Львова.

Зазначимо, сміття, яке збирають на вулицях Львова, після Грибовицької трагедії вивозять по всій Україні. Декілька днів самоскиди з сусідньої області прямували і на Волинь – до луцького полігону твердих побутових відходів. Окрім того, як повідомлялося раніше, сміття зі Львівської області викидали у волинських лісах. Зокрема, його помітили у Ківерцівському районі, намагались висипати під Колками та на Локачинському полігоні.

Автівки з львівським сміттям, яке ось уже кілька місяців активно “розтягують” по Україні, дісталися й до Володимира-Волинського. Окрім того, львіське сміття виявили і поблизу с. Мар’янівка Горохівського району, та у Новоград-Волинському на Житомирщині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 5 Травня 2017 11:21
Певно, мер з "Самопомочі" і розраховує стати народним депутатом
!!! Показати IP 5 Травня 2017 21:31
Задовбали вже зі своїм сміттям.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus