USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Лихі 90-ті ще здадуться безтурботними та інтелігентними, – експерт

25 Квітня 2016 12:42
Зміни, яких зараз зазнають правоохоронні органи, неможливо назвати «реформою» – це цілеспрямоване руйнування силових структур, яке загрожує катастрофою. Безлад на вулицях, вбивства, розбої, грабежі, викрадення машин, збройні нальоти на квартири людей і банки – це те, з чим зіткнулися українці в останні два роки. Про це говорить керівник «Публічного аудиту» Максим Гольдарб.

«Країна загрузла в чварах, скандалах, інтригах і чорному піарі вищих посадових осіб. Найгірше, що відбувається це на тлі розвалу економіки та військового конфлікту. Останній вивільнив величезну кількість агресії, яка ж повинна кудись діватися – подивіться статистику збільшення кількості злочинів і вам стане ясно, куди. Плюс до всього – величезна кількість зброї, наркотиків і прекурсорів, що вільно «гуляють» по країні», – вказує він.

З його слів, перші особи держави, які взяли на себе обов'язок керувати країною та захищати своїх громадян, зобов'язані були передбачити поголовне зростання злочинності.

«Що ж зробили вони? Як реформували систему?! Вигнали практично всіх фахівців карного розшуку, ліквідували службу по боротьбі з оргзлочинністю, натомість не вчинивши жодних дій, крім створення патрульної поліції. Це верх непрофесіоналізму та нігілізму. Складається враження, що владі вигідна подібна кризова ситуація», – переконаний спеціаліст.

Він додає, що знищення міліції і заміна на поліцію з тими фронтменами, які викликають шок, які варять наркотики в прямому ефірі, лаються та кидають склянками, – це спроба створити новий охоронний підрозділ для обслуговування інтересів влади.

«Невеликий приклад, як створюється національна поліція. Оцінювати, підходить фахівець на службу в поліцію чи ні, в Києві буде, зокрема, раніше судимий за грабіж. Він на підсвідомому рівні ненавидить будь-яку людину в формі. Ще один приклад – головним атестантом є 22-річний лейтенант поліції, і він кваліфікаційно повинен оцінити оперативника, який 20 років ловив бандитів?», – зазначає Гольдарб.

ЧИТАТИ ЩЕ: З МІЛІЦІЇ В ПОЛІЦІЮ: ПІДВОДНІ КАМЕНІ АТЕСТАЦІЙНОГО ПРОЦЕСУ НА ВОЛИНІ

Як повідомлялося раніше, через корупційні схеми та махінації із законодавством суди ухвалюють рішення, згідно яких велика кількість колишніх міліціонерів можуть знову працювати на попередніх посадах. А набір нових поліцейських гальмується через іміджеві втрати структури і численні «ляпи» нових копів.

«Це питання національної безпеки. Ми на порозі серйозних викликів, з якими найближчим часом зіткнеться українське суспільство, один на один. Як людина з 14-річним досвідом роботи в органах прокуратури, знаю, про яку небезпеку кажу. Що робити в такій ситуації звичайним людям? Максимально продумати варіанти убезпечення себе та своїх близьких; прислухатися до порад фахівців, які пропонують із дотриманням закону озброїтися; бути максимально обережними в людних місцях; всіма доступними засобами захистити житло; по можливості супроводжувати дітей тощо. Розраховувати на себе, розуміючи, що допомагати, швидше за все, доведеться самим собі», – підсумував Гольдарб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
віто Показати IP 25 Квітня 2016 12:45
Редакторе, це той самий Гольдарб, що, будучи помічником депутатки від "Батьківщини" Кужель, виступав на організованому бувшими регіоналами так званому форумі опозиційних сил в Харкові. Кого ви цитуєте?!
vadja до віто Показати IP 27 Квітня 2016 09:34
Віто, запроданий новий поліцейський, хватить кришувати своїх поплічників, обернись лицем до народу, а не шукай хто де стояв і виступав.
56 Показати IP 25 Квітня 2016 12:50
БезпрєдєЛ
Клава Показати IP 25 Квітня 2016 13:26
Дуже чітка оцінка ....
До віто Показати IP 25 Квітня 2016 13:51
Чи той це Гольдбарт чи ні - не важливо, головне що він говорить реальну правду.
віто до До віто Показати IP 25 Квітня 2016 14:48
якщо твоя дружина називає тебе телепень, це теж реальна правда?
сито Показати IP 25 Квітня 2016 14:15
Кадровый аппарат, уяснив, что Хатия Деканоидзе является профаном в сфере работы правоохранительного ведомства и им не грозит потеря старых и теплых мест, поднял ранее опущенные головы и вовсю принялся рубить "капусту". Свидетельство этому - тот факт, что без лишнего афиширования, "старых" милиционеров, которых переаттестовали в полицейских, заставляют "задним числом" подписывать присягу. Ведь без присяги полицейский таковым не является и ему нельзя выдавать оружие. Таким образом более полугода полицейские носят оружие противозаконно!
Юрист Показати IP 25 Квітня 2016 14:15
Погляньте на ситуацію в області! Ще трошки реформ Шпиги та "активістів" буде крапка. Вже провели атестацію патрульний без освіти з зарплатою більшою від слідчого, що будуємо, куди йдемо???
віто до Юрист Показати IP 25 Квітня 2016 14:53
не верещи, не переконливо. Треба йти туди, де суди поновлять на посадах таких, як Ефтеній-наркоман і інше лайно? І що ми тоді побудуємо?
Василь Миколайович Показати IP 25 Квітня 2016 19:45
Поки всіма сферами життєдіяльності країни керуватимуть "специалісти" за партійними списками , а не фахівці за дипломами провідних вузів - результат буде аналогічний ,тому що маємо !
Політик Показати IP 25 Квітня 2016 23:57
Ви всі хотіли жити по новому ,курс 26,криза,і бардак в країні.. Віктор.Федорович верніться...
Політик до Політика Показати IP 1 Травня 2016 15:38
Згідний на всі 100%!!Поліція це нова назва корупційного угрупування!І крім того як протоколи за порушення правил стоянки і зупинки більш вони ніх не вміють! Галіма показуха!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus