USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

«Ви всі ніхто, а я представник закону»: що дозволяють собі патрульні Хмельниччини та Тернопільщини

30 Березня 2016 16:16
Ті, хто дав обіцянку стояти на стражі закону, мають її виконувати. Однак, як показує практика, в ряди нової патрульної поліції потрапили й сумнівні особи. Так, нещодавно зафіксовані факти виконання службових обов’язків патрульними у стані алкогольного сп’яніння, під дією важких наркотиків, а також травмування поліцейськими громадян, зокрема – перелом. Такі випадки трапилися днями на Хмельниччині та Тернопільщини. Сподіваємось, на Волині патрульні проявлятимуть себе тільки з найкращих сторін та сумлінно виконуватимуть свої обов’язки.

«ВИ НІХТО, А Я ВЛАДА»

28 березня, місті Волочиськ Хмельницької області затримали п'яного патрульного.

Подія трапилась близько 18:45. У Волочиську, правоохоронці затримали п'яного полісмена із міста Хмельницького. Чоловік направлявся до свого рідно села Петриківка, проте по дорозі додому, він хильнув зайвого, та вирішив показати всім, що в місто приїхав працівник поліції. Проте оточуючі не оцінили такого візиту та викликали правоохоронців. На п'яного полісмена склали на нього протокол за статтею 178 КУаП. Пізніше, за ним з Хмельницького, особисто на службовому автомобілі, приїхав начальник патрульної поліції Олег Костенко, повідомляє Хмельницький.

"Сьогодні, в тихому і спокійному містечку Волочиськ, сталася знаменна подія! В місті проїздом додому, в село Петриківці, завітав патрульний поліцейський міста Хмельницького Тимошенко. Та не просто завітав, а й гарно відсвяткував цю подію. Та ось невдача, оточуючі неоцінили таку радість (візит бога), а викликали справжніх представників закону з Волочиського РВ, які і провели огляд на стан сп'яніння "бога" та склали на нього протокол за ст 178 КУаП. Але ж Тимошенко "бог" і за ним з Хмельницького, особисто на службовому автомобілі, приїхав начальник всія патрульної поліції Костенко О.О. Цікаво, Тимошенко написав рапорт на звільнення, вчора чи сьогодні?", - написав свідок події Олег Бондаренко.

Як розповідають свідки події, патрульний кричав на весь автовокзал, "ви всі ніхто, а я представник закону, я ВЛАДА".

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, із лав Управління патрульної поліції Луцька звільнили 4 поліцейських. Один пішов за власним бажанням, інших трьох звільнили за пиятику. Маємо надію, подібні скандали відійдуть у минуле.

ДІВЧИНА-КОП ПІД ДІЄЮ ВАЖКИХ НАРКОТИКІВ

Як уже сьогодні повідомлялося, 28 березня в Тернополі затримали дівчину-патрульну поліцейську, яка у робочий час перебувала за кермом патрульного авто під дією важких наркотиків. Як повідомляє “20 хвилин“ з посиланням на анонімне джерело, її затримали близько 17.00. «Вона перебувала «під кайфом». Мала зброю. Була при виконанні службових обов’язків і за кермом патрульного авто. Наскільки знаю, оформляли її відділи внутрішньої безпеки та боротьби з незаконним обігом наркотиків головного управління поліції», - йдеться у повідомленні. Як стало відомо, патрульну направили до наркодиспансеру. Медики підтвердили: та перебуває під дією амфетаміну. Висновок наркологів: гостра наркотична інтоксикація, ускладнена. Наркотичне сп’яніння.

Отримавши ці факти, журналісти звернулись до керівництва патрульної поліції міста, аби підтвердили чи спростували дану інформацію.

На ранок на сторінці патрульної поліції у соцмережах з’явилась така інформація. «За ініціативи начальника Управління патрульної поліції Тернополя Володимира Струка відбулася перевірка інспекторів на стан наркотичного сп’яніння. Її провели спільно з управлінням внутрішньої безпеки. В одного з патрульних попередня проба показала позитивний результат. Відтак його доставили до обласного наркологічного диспансеру на дообстеження. Наразі патрульний відсторонений від виконання службових обов’язків, проводиться перевірка».

Того ж дня, як стало відомо від джерела, наближеного до правоохоронних структур, працівниками патрульної служби щодо дівчини-копа складено адмінпротокол за статтею130 Кодексу про адмінпорушення – за кермування у стані наркотичного сп’яніння. Протокол вже скеровано до тернопільського міськрайсуду.

ПАТРУЛЬНА ПОЛІЦІЯ ЛАМАЄ РУКИ ВОДІЯМ

Водія, який у Тернополі порушив правила паркування, закували в на наручники і відправили і міськвідділ поліції. Під час затримання автомобілісту зламали руку. Тепер чоловік буде місяць ходити у гіпсі. Про це повідомляє 20 хвилин.


Тернополянин Максим Андрійчук поскаржився на дії патрульних поліцейських. Чоловік стверджує, що ті зламали йому руку, коли затримували, на його думку неправомірно, – за порушення правил дорожнього руху.

Чим перевищили свої повноваження. Батькові двох маленьких дітей тепер доведеться близько місяця ходити у гіпсі, відповідно, ані працювати, ані навіть дитину до школи завезти він не зможе. Через травму страждатиме і він, і його родина.

У патрульній поліції стверджують: чоловік під час спілкування з поліцейськими на стан здоров’я не скаржився і до лікарні звернувся аж через п’ять годин.

«Це сталось 18 березня близько 12 ранку на вулиці Бродівській, 4, – розповів постраждалий Максим Андрійчук. – Я зупинився навпроти «6 магазину». Під’їхала поліція, сказали, що тут не можна стояти. Я попросив вибачення, сказав, що переїду. Мені не дали цього зробити, мовляв, нікуди не треба авто переганяти, дайте документи, будемо складати постанову».

Документи, каже чоловік, він показав. Але щодо постанови був незгідний. Виник конфлікт.

– Я подзвонив на 102 і викликав поліцейських, – пригадує Максим Андрійчук. – Невдовзі машина під’їхала. Причому ці поліцейські вже по-іншому трактували моє порушення. Загалом на місце приїхали чотири екіпажа. Одна з автівок, до речі, заїхала під знак, де односторонній рух. За що я і свідки цього інциденту зробили поліцейським зауваження.

Чоловік каже, що і сам, і свідки вимагали, щоб і на поліцейських-порушників їхні колеги склали постанову. Ті відмовились.

– Я дзвонив на 102, бо боявся за своє життя і здоров’я – на місці було 8 поліцейських, а я один, – пригадує пан Максим. – Невдовзі мене «заламали», одягли на мене наручники, відвезли до поліції. Непокори з мого боку не було.

Коли чоловіка скрутили і почали одягати наручники, пригадує тернополянин, сильно смикнули його за плече.

– Мене відвезли до відділку, на просп. Шевченка, 10, – пригадує пан Андрійчук. – Приїхав їх керівник, почали складати протокол. Прізвищ не пам’ятаю. Врешті склали протоколи і за непокору працівникам поліції, і за порушення правил дорожнього руху. А я не вбачаю тут непокори. Ніхто мене ні про що не попереджав – просто заламали руки і відвезли до відділку.

Чоловік каже, що скаржився і показував видимі шрами на руках від «перетягнутих» наручників. Попередив, що звертатиметься в травмпункт.

– Після поліції я поїхав додому, бо потрібно було дитину відвезти, – пригадує чоловік. – Сильно боліли ключиця, плече. Поїхав в травмпункт, зробив знімки. В довідці з травмпункту написано: закритий перелом човноподібної кістки лівої кисті. Наклали гіпс.

Наступного дня чоловік звернувся до представника уповноваженого з прав людини. Каже, тепер близько місяця йому доведеться ходити в гіпсі.

– Ми живемо на «Сонячному», а син ходить до першого класу на «Східному» масиві, – розповів Максим Андрійчук. – Є ще дворічна донька. Тепер ані грошей для родини заробити не зможу, ані навіть дітей до школи і садка завезти.

Чоловік стверджує, що шокований діями поліцейських. Мовляв, коли ті вийшли на вулиці міста, думав, наведуть лад. А, виходить, «беспредєл» лише посилився. Тому порадився з юристами та позиватиметься до суду. Травмований чоловік вже звернувся до уповноваженого ВР з прав людини, бо вважає, що його права порушили, повідомив координатор взаємодії з громадськістю при уповноваженому Верховної Ради з прав людини в області Володимир Шевченко.

– Чоловік написав заяву, просив взяти справу під особистий контроль уповноваженого Валерію Лутковську і звернутись в його інтересах до прокуратури, – каже Володимир Шевченко. – Такими речами має займатись прокуратура і внутрішня безпека поліції. Але заявник їм не довіряє. Тому просив п. Лутковську взяти цю справу під особистий контроль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Фотін Показати IP 30 Березня 2016 16:20
Скотиняки
ФигВам Показати IP 30 Березня 2016 17:09
Слава новой полиции!!!
13 Показати IP 30 Березня 2016 18:13
Понабирали Вудпекерів!!!
западенець Показати IP 30 Березня 2016 20:16
так швидко обіср..ся!!!! Треба керівництво поліції, мається на увазі дві дами "чисто українського походження" вже гнати в шию та заодно нехай повернуть кошти, які їм український народ виплатив. Сума чимала вийде, кожна по 100 тис. в місяць отримує
Лучани Показати IP 31 Березня 2016 08:31
Скоро буде відео, що витворяють у Луцьку. У всіх, в кого є зняті на відео неправомірні дії працівників поліції у Луцьку викладайте в інтернет.
Viking до Лучани Показати IP 9 Червня 2019 09:31
Без проблем, є 4k відео , як недоумки - поліцейські з синіми проблисковими маячками на червоний сигнал світлофора пролітають на повороті біля готелю Лучеськ.
Луцьк Показати IP 31 Березня 2016 18:54
Атестація по вальчуку навела порядок в місті?шпига поясни?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus