USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Лист УПА»: СБУ шукає організацію, що його надіслала

17 Квітня 2015 21:30
Радник голови СБУ Маркіян Лубківський повідомив, що "лист УПА", який надійшов на електронну адресу політологу Володимиру Фесенку, надіслали з Німеччини.

В листі, зі слів пана Фесенка, певна організація, яка називає себе "Українська повстанська армія", бере на себе відповідальність за вбивства політиків Михайла Чечетова, Олександра Пеклушенка, Олега Калашнікова, Олеся Бузини, Станіслава Мельника.

Про це повідомляє BBC-Україна.

СБУ перевіряє, чи існує така організація, яка іменує себе "Українською повстанською армією".

Міліція запропонувала охорону екс-голові Держфінінспекції Миколі Гордієнку і всім тим політикам, які вважають, що їхнє життя в небезпеці.

"Багато русизмів"

СБУ встановила, що повідомлення відправили за допомогою сервісу разових поштових адрес, який розташований на хостингу в компанії, яка перебуває в Німеччині.

"При пересиланні листа використовувався анонімізатор, вірогідно TOR, з транзитними IP-адресами у Великій Британії та США", - розповів пан Лубківський.

Як зазначив радник голови СБУ, відправник "вжив максимальних заходів, щоб унеможливити його ідентифікацію, що ставить під сумнів як правдивість повідомлення, так і наміри автора".

Експертиза показала, що в тексті багато русизмів. В СБУ вважають, що лист писала особа, яка не є носієм української мови.

Пан Лубківський заявив, що СБУ перевіряє, чи існує насправді організація, яка іменує себе "Українською повстанською армією".

"Організації такої не існує. Принаймі, не існувало до появи інформації в пресі про це",- заявив пан Лубківський в ефірі Громадського.

Разом тим, більше року тому міліція повідомляла про організацію під назвою"Українська повстанська армія", яка брала на себе відповідальність за вбивство міліціонерів в січні 2014 року у Києві.

"Лист УПА"

Вперше інформація про так званий "лист УПА" з’явилась на сторінці у Facebook політолога Володимира Фесенка.

Він повідомив, що отримав на електронну пошту листа від деякої організація під назвою "Українська повстанська армія", яка заявила, що бере на себе відповідальінсть за вбивство "аниукраїнської наволочі: Чечетова, Пеклушенка, Мельника, Калашнікова, Бузини".

В листі, зі слів пана Фесенка, на підтвердження того, що саме бійці цієї організації здійснили вбивство, навели факт, що "Олега Калашнікова застрелили зброєю калібру 7.65х17 та 9х18, а сам він також встиг зробити постріл зі своєї зброї".

Також пан Фесенко процитував заяву від організації з цього листа: "Ми розгортаємо безжальну повстанську боротьбу проти антиукраїнського режиму зрадників і московських холуїв і з цього часу будемо розмовляти з ними тільки мовою зброї аж до їх повного винищення".

"Синдром манії величі"

Радник голови МВС Антон Геращенко підтвердив, що пана Калашнікова вбили з двох видів зброї. Але зазначив, що сам Олег Калашников не встиг жодного разу вистрілити зі свого пістолета в убивць.



"Кожного разу, коли відбуваються резонансні вбивства з політичним забарвленням на світ божий вилазять різного роду психічно неврівноважені особи з синдромом манії величі", - прокоментував появу листа радник голови МВС.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що вбивство Олеся Бузини і Олега Калашнікова "розслідується з усією ретельністю кращими фахівцями карного розшуку та прокуратури".

Разом з тим міліція запропонувала охорону екс-голові Держфінінспекції Миколі Гордієнку і всім тим політикам, яким погрожують.

"Всі, хто боїться за своє життя, будучи носієм небезпечної для когось інформації - раджу негайно звертатися до МВС або прокуратури. Дати свідчення, отримати охорону", - заявив пан Аваков.

Щодо колишнього нардепа Олени Бондаренко, яка поcкаржилася на погрози, міністр заявив, що міліція здійснить всі необхідні заходи, якщо вона надасть факти листування з погрозами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
НЕ знаю Показати IP 18 Квітня 2015 01:40
хто ця Українська Повстанська Армія, але вона - молодець! Всі колишні ригоанали і решта антиукраїнської погані тепер будуть боятися ( а так і треба!) не те, що зайвий раз носа висунути, але і буде здригатися від найменшого шороху. тепер кожне рило - колишне януковичівське і теперішне провладне-прошоладне зрадницьке повинно задуматися, чим це може закінчитися в масштабах країни. Якщо та УПА і дійсно існує, то вона перетворить життя бандитсьських в...дків в пекло.
Анонім до НЕ знаю Показати IP 18 Квітня 2015 09:44
коментар було видалено
знайко до НЕ знаю Показати IP 18 Квітня 2015 09:46
Боятися? Це правова країна чи що? Хоча про що це я... Дожилися...
НЕ знаю до знайко Показати IP 18 Квітня 2015 10:08
Так бандюги у правовій країні повинні боятися кримінальної відповідальності, а якщо її немає, то відповідно буде діяти інша відповідальність - народно-лінчувальна. якщо ні одну скотину не посадили за вбивство людей майдану, то, як ми бачимо, прийде УПА (а хто вони такі - ніхто поки не знає, але мабуть це люди яким вже те бл...ство наших київських харантів в печінках сидить) чи якесь інша організація і скрутять їм в язи. Ми українці тому так і живемо, що зрадників обираємо, а потім робимо вигляд, що все нормально. Ми на відміну від інших країн любимо і допускаємо, щоб об нас ноги витирали різні там "слуги народу". МІНУСУЙТЕ ДАЛІ, МОЖЕ ЛЕГШЕ СТАНЕ.
гуцул до НЕ знаю Показати IP 18 Квітня 2015 11:18
От такими "писаками" СБУ у першу чергу треба займатись!!! У таких "коментаторів" здоровий глузд відсутній повністю і це загроза для суспільства!
Не знаю до гуцул Показати IP 18 Квітня 2015 16:50
ти не гуцул, а дурень, бо гуцули дурнями не бувають - вони патріоти. А СБУ мабуть краще зайнятися тими що на Банковій і на Грушевського сидять в Києві і тобою заодно- це моя тобі відповідь не те,хто ким займатися має,і хто становить, як ти пишеш загрозу для суспільства.
Андрій до НЕ знаю Показати IP 18 Квітня 2015 11:47
УПА це ФСБ РФ. Дуже явно все проглядається. ФСБ настільки тупі аабо вони не знають що робити.
Анонім до НЕ знаю Показати IP 18 Квітня 2015 14:01
хто ця Українська Повстанська Армія: http://vesti-ukr.com/kiev/34703-ubijstvo-milicionera-v-kieve-vzjala-na-sebja-zagadochnaja-upa Убийство милиционера в Киеве взяла на себя загадочная УПА. В соцсетях неизвестные пообещали убивать по несколько правоохранителей еженедельно
Шоколадник Показати IP 18 Квітня 2015 08:56
коментар було видалено
я Показати IP 18 Квітня 2015 11:57
Елітні мєнти яких набрала ека згуладзе щвидко знайдуть і знешкодять вбивць. Їх же найбільше вчать предмету "ТОЛЕРАНТНІСТЬ". З такими знаннями мєнтів- у вбивць немає шансів.
Андрій Показати IP 18 Квітня 2015 12:18
Я от що собі подумав, а чому б українцям не використовувати дебільні методи росіян. Створити організацію під назвою "ФСБ РФ" і взяти на словах відповідальність за вбивства. Українці будуть сміятись, а росіяни будуть шоковані.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus