USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Люди просять не закривати олицьку лікарню

22 Березня 2012 10:57
Мешканці селища Олика, що у Ківерцівському районі, надіслали до влади клопотання, у якому просять не закривати їхню лікарню. Мовляв, і ближні села вона обслуговує, і в Ківерці їздити – далеко і дорого.

Про це інформує газета «Віче».

Мешканці селища переконують: поліклініку щодня відвідують щонайменше 70 осіб, заклад має 28 стаціонарних ліжок та обслуговує не лише селище, а й 8 навколишніх сіл. Ті, мовляв, є крайніми точками Волинської області. Більше того, до них ще немає нормальних доріг.

«Нам далеко як до районного, так і до обласного центру – у межах 50 кілометрів. Плюс занедбані дороги, ненадійний доїзд пасажирського транспорту. Взимку наші села взагалі відрізає від світу снігом», - нарікають жителі Олики.

З їхніх слів, перша невідкладна допомога надається саме в міській лікарні, бо чимало пацієнтів є просто нетранспортабельними.

Зокрема, стверджують мешканці, переконливих аргументів, чому закривають лікарню, їм не надали. Начебто потрібно зекономити кошти і придбати нову медичну апаратуру у районну лікарню. Там, мовляв, тисячам мешканців олицької зони і пропонують надалі лікуватися.

Іншою проблемою, бідкаються жителі Олики, є те, що у селищі немає робочих місць. Мовляв, люди не мають де заробити і виживають з власного домогосподарства. Так, вони не матимуть за що доїжджати у район, тим більше – в область. А доїздом, кажуть, все не закінчується, ще кошти потрібні, аби лікуватися.

Збудували лікарню ще у 1932 році. Іронізують, пережив заклад і воєнні часи, а у мирний 2012-й має закінчити своє існування.

Довідково:

Олицька дільниця обслуговує 8 тисяч людей. До 18 років – 1550 осіб. Решта – переважно люди похилого віку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вовчик Показати IP 22 Березня 2012 11:38
Треба зробити як у Туркменістані, одна лікарня на всіх у столиці, і добирайся, чим зможешь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus