USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Манафорт звинувачував Україну у втручанні у вибори в США

3 Листопада 2019 16:29
Глава передвиборного штабу Дональда Трампа на виборах президента США в 2016 році Пол Манафорт просував ідею, що саме Україна втручалася у виборчий процес.

Про це з посиланням на матеріали розслідування спецпрокурора Роберта Мюллера повідомляє Buzzfeed, передає Кореспондент.

За даними опублікованих матеріалів розслідування, ексзаступник Манафорта і його колишній діловий партнер Рік Гейтс під час допитів розповів, що Манафорт неодноразово висловлював припущення, що за викраденням електронних листувань конкурентки Трампа, демократки Гілларі Клінтон стоїть саме Україна, а не Росія.

Міністерство юстиції США на вимогу суду почало публікувати матеріали розслідування спецпрокурора Мюллера про російське втручання в президентські вибори 2016 року.

В оприлюднених матеріалах йдеться про те, що Трамп намагався отримати доступ до викрадених листувань своєї конкурентки Клінтон.

Манафорта, який очолював передвиборчий штаб республіканця Трампа на виборах 2016 року, обвинувачували у змові проти Сполучених Штатів. Політтехнолог уклав угоду з Мюллером у вересні 2018 року. Він погодився співпрацювати з прокурорами в розслідуванні про ймовірне втручання Росії у виборчий процес у США. Політтехнолог визнав провину у змові проти США і змові з метою перешкоджання правосуддю. У березні 2019 Федеральний суд США засудив Манафорта до 47 місяців ув’язнення за ухиляння від сплати податків та банківські махінації, але зарахував до відбутого терміну покарання 9 місяців, які Манафорт вже провів за гратами.

Також повідомлялося, що за роботу політичного консультанта в Україні Манафорт заробив понад 60 мільйонів доларів.

Раніше ЗМІ повідомили про ненависть Трампа до України. Однією з причин такого ставлення до України називається переконаність Трампа в тому, що Київ допомагав демократам під час виборів в США.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus