USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 10.00

Марш єдності України – у центрі Луцька

29 Квітня 2014 15:39
Із закликами до єдності Сходу та Заходу України сотні молодих лучан пройшли маршем центром міста.

Акція відбулася сьогодні, 29 квітня.

Вишикувавшись у колони, учасники ходи вирушили від Театрального майдану вулицею Богдана Хмельницького до майдану Братський міст. Попереду колони їхали автівки автомайданівців, які таким чином підтримали акцію. Під час акції її учасники несли прапори України, дехто був вбраний у вишиванки. Партійних прапорів, натомість, видно не було. Молоді лучани вигукували патріотичні гасла, закликали до єдності України та згадували загиблих героїв Небесної Сотні.



«Взяти участь у марші мене запросили друзі. Мета акції – закликати людей до миру, єдності, щоб усі згуртувалися та показали, що ми єдині. Я беру участь у всіх акціях та маршах «Іскри». На мою думку, усе залежить від народу, куди піде він, туди піде і влада», - розповіла учасниця акції Марія Лучук.



Як розповів громадський активіст Захар Ткачук, подібні марші єдності відбуваються у різних містах України, щоб показати усім, хто сумнівається, що ми єдина країна. Він зазначив, що сьогодні нас намагаються протиставити нашим друзям зі Сходу та закликав продемонструвати їм, що лучани вважають їх українцями та готові відстоювати їх, як Волинь. Він зауважив, що сьогодні учасники маршу вийшли лише із синьо-жовтими прапорами, не взявши символіку своїх громадських організацій. З його слів, участь у акції взяли студенти багатьох навчальних закладів міста, автомайданівці, ГО «Батьківщина молода», СГО «Молодіжна платформа», ГО «Іскра», яка ініціювала цей захід.



«Ми хочемо показати Слов’янську та іншим містам України, у яких є російські диверсанти, і які намагаються розділити нашу єдину суверенну Україну, що ми за Україну. Для нас немає різниці, хто якою мовою спілкується», - зазначив громадський діяч Роман Перванчук.



Завершилася акція флешмобом на майдані Братський міст. Учасники маршу утворили напис «I love UA». До флешмобу долучилися студенти розташованого поряд медичного коледжу. Насамкінець учасники акції спільно виконали гімн України.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Анонім Показати IP 29 Квітня 2014 15:46
Куча нероб. Краще б написали "Зарплати не треба". Працювати не хочуть, ходять в робочий час. Помниться при союзі і в універмазі ловили, чого мол в робочий час по магазинах шастаєш, і кіно серед сеансу світло вмикали, запитували, чого тут, і пояснював, в яку зміну працюєш.
до Анонім до Анонім Показати IP 29 Квітня 2014 15:54
Взагалі-то вдивіться в обличчя - це студенти! Держава ще не забезпечила їм робочі місця! Видно що це Ви нероба - пишете коменти у робочий час!
Автор до Анонім Показати IP 29 Квітня 2014 16:19
Вмикали, запитували... от і сформувалось таке бидло, робоча скотина, яка далі свого носа не бачить та ще й засуджує інших.
Олег Показати IP 29 Квітня 2014 16:09
Зібрались переважно студенти, школярі, що показує, що вони не втратили інтересу до політичного життя, не зневірились у владі. Це молода гаряча кров, що збурила країну, це буде сильна підтримка для мудрого президента.
осталось до Олег Показати IP 29 Квітня 2014 16:13
дело за малым - осталось найти этого мудрого президента...:)
той хто бачив Показати IP 29 Квітня 2014 16:59
... так, так і хутін Пуйло також кричали . Так гарно і дружно журналісти чекали на "марш". Тільки от учасники час від часу турбувалися скільки ше треба бути тут, бо часу не вистачає на свої справи.... Але якщо Захар організував то все ясно.....у нього все як.........ну як завжди
Хвілолог Показати IP 29 Квітня 2014 17:18
Світлі, чисті молоді обличчя. Дай Боже їм доброго майбутнього!
Доцент до Хвілолог Показати IP 29 Квітня 2014 19:19
Ця "світлість" завтра балаклаву надягне, біту візьме і погонить вас... А ви любуйтесь!!!
Ярик Показати IP 29 Квітня 2014 17:32
Ромка Перванчук з Молодої Батьківщини за це малолітне щастя отримав 2000 гривень від своїх босів.А ви кажете .........:)
2000 до Ярик Показати IP 29 Квітня 2014 18:17
А чого так мало? Ти забрав решту?)))
Лучанка Показати IP 29 Квітня 2014 17:55
Скільки часу читаю коменти на цьому сайті по новинах - стільки бачу,що нашому народові ніколи не вгодиш! П'ють,гуляють,вбивають,крадуть - погано. Гарно вдягнулися, гарно організували марш єдності ВАШОЇ, вельмишановні коментуючі, КРАЇНИ!!! Виявляють свою думку, не б"ючи бітами людей - ні , все рівно не подобається, все рівно найдуть якесь лайно!!
правда до Лучанка Показати IP 29 Квітня 2014 19:25
Багато хто з цієї "більшості" у лісах з Нацаль'янсом шарились, то про що ви говорите? Не смішіть людей! Якби те, що ви говорите було правдою, але рити схрони у лісі і бігати з автоматами (хоч і не справжніми), щоб потім підтримати гасла Тягнибока і Яроша, щоб після ціх "промов" втратити Крим і не відомо як далі все складеться і все це, коли потрібно, маршами прикривати?! Це ви тим хто під стіл ще лазить розкажіть!!!
Антинацальянс до правда Показати IP 29 Квітня 2014 22:06
Ви там бачите представників тої кантори???
Я Показати IP 30 Квітня 2014 06:36
Цинізм зашкалює. Посилають танки на мирних людей сходу, а тоді влаштовують марші єднання.
Я Показати IP 30 Квітня 2014 06:41
Питання до надпису на плакаті "Чужого не треба, своє не віддам". Шановні молоді люди а яка увас власність в Донецьку.
Пффф до Я Показати IP 30 Квітня 2014 10:30
А я бачу ви тупий матеріалісит і про поняття своєї землі і нації не чули!
Пффф до Я Показати IP 30 Квітня 2014 10:30
коментар було видалено
Анонім Показати IP 30 Квітня 2014 18:26
молодці молодь!!!старі партократи вас боться до руля допустити.
Я до пффф Показати IP 30 Квітня 2014 19:10
А я про рідну землю і говорю, люди на сході там народилися там прожили життя і їм вирішувати, як на своїй землі жити. Чому всі репетували геть Башкаленка, він не наш. Тоді не лізьте зі своїм уставом в чужий монастир.
Пффф до Я до пффф Показати IP 1 Травня 2014 00:33
Згадай про Голодомор і про заселенців, що живуть на тій землі і подумай, кому ця земля має належати
Я Показати IP 30 Квітня 2014 19:18
Зрозумійте не зможуть люди на сході визнати Бандеру героєм, бо бандерівці вбивали їхніх дідів, не зможуть визнати День Перемоги днем трауру, тому, що їх діди цю війну виграли, а не сиділи в схронах і не виходили по ночам різати мирних жителів не з такими поглядами, як у них, не визнають беркутівців злочинцями, тому що це їхні діти, 50 з яких загинули. У них такий же іконостас, як у нас на Театральному майдані, і це їхні діти, і вони мертві.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus