USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Майже 30 іноземних компаній хочуть розміновувати Україну

12 Липня 2022 23:39
Наразі вже вісім іноземних компаній отримали рекомендації від ДСНС, як долучитися до процесу гуманітарного розмінування в Україні, ще 20 таких структур також висловили бажання працювати в цьому напрямку.

Про це в ефірі українських телеканалів поінформував директор департаменту організації заходів цивільного захисту ДСНС Віктор Вітовецький, передає Укрінформ.

«Наразі дуже щільно щодо питання розмінування працює у нас Данська група у справах біженців, також компанія Хало Траст. Вісім компаній і юридичних осіб з Європи та США вже звернулися до ДСНС і отримали рекомендації, як долучитися до цього процесу з гуманітарного розмінування. І висловили бажання працювати в цьому напрямку ще додатково до 20 організацій», – сказав посадовець.

Він також нагадав, що станом на 1 квітня близько 300 тисяч гектарів українських територій було забруднено вибухонебезпечними предметами.

Читати ще: Пес Патрон, розтяжки та снаряди: волинські піротехніки 55 днів розміновували Чернігівщину

«Наразі, мобілізувавши зусилля ДСНС та інших структур, які займаються розмінуванням, а також міжнародних партнерів, уже вдалося розмінувати більш як 60 тисяч гектарів. І робота у цьому напрямку триває дуже інтенсивно. Але ми маємо розуміти, що ця робота триватиме роками», – уточнив Вітовецький.

Читати ще: Ранкова кава і холодний розум: вибухотехнік з Волині розповів про розмінування де окупованих територій

Представник ДСНС нагадав про рекомендації для громадян, що робити, якщо вони знайдуть вибухонебезпечний предмет. Зокрема у ДСНС насамперед радять людям не чіпати такі предмети.

Читати ще: У ДСНС назвали «оптимістичні» терміни розмінування українських територій

«По-друге, спробувати позначити якось цю територію, щоб до неї з обережністю наші громадяни наближалися, краще – унеможливити їх наближення. Потім – відійти на безпечну відстань, щоб сигнал з мобільних пристроїв не спрацював як каталізатор для ініціювання цього вибухонебезпечного предмета. І також потрібно зателефонувати на 101 або 102, щоб викликати групу піротехніків або вибухотехніків», – сказав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus