USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.90

Майже 3,5 мільйона комп’ютерів заразилися новим вірусом

21 Січня 2009 09:22
Вірусна програма, відома як Conficker, Downadup або Kido, з’явилася в жовтні 2008 року і заразила уже близько 3,5 мільйона комп’ютерів. Загроза знищення залишається високою, незважаючи на зусилля Microsoft. Про це 20 січня повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує Кореспондент, експерти попереджають, що число заражених комп’ютерів може багаторазово зрости, і закликають скористатися останніми антивірусними програмами та заплаткою Microsoft MS08-067.
Фахівці Microsoft стверджують, що вірус проникає в систему через файл Windows services.exe, стаючи частиною його коду. Опинившись в системі, вірус присвоює собі розширення *. DLL і назву, що складається з 5-8 букв, наприклад, piftoc.dll.
Потім активізований вірус створює сервер HTTP, перевантажує всю систему, що робить дуже складним її подальше відновлення, і починає завантажувати файли з хакерських сайтів.
Більш того, експерти з компанії F-Secure, що спеціалізується на комп\'ютерних антивірусах, впевнені, що можливості вірусу поширюються набагато далі.
F-Secure: Програма використовує такий складний алгоритм, що в змозі створювати сотні різних доменних імен в день.
На їхню думку, програма використовує такий складний алгоритм, що в змозі створювати сотні різних доменних імен в день.
Фахівці поки не знайшли ефективного методу боротьби з цим явищем, проте, завдяки останнім розробкам, можуть встановити кількість заражених комп’ютерів.
«На даний момент ми бачимо, що зареєстровані нами вірусні домени сидять в програмах сотень тисяч комп’ютерів. Ми їх бачимо, але видалити не можемо», – говорить експерт з F-Secure Тоні Ковунен. Найбільше число користувачів, що зазнали поширення вірусу, зареєстровано в Китаї, Бразилії, Росії та Індії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus