USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Медики-добровольці врятували майже 2,5 тисячі життів на сході

4 Серпня 2017 14:37
Майже 2,5 тисячі життів врятували в зоні найактивніших бойових дій на сході України представники добровільного медичного батальйону «Госпітальєри».

Про це йшлося під час прес-конференції з керівницею добровольчого медичного батальйону «Госпітальєри» Яною Зінкевич 4 липня.

«Наш батальйон виник 6 липня 2014 року, все почалося досить швидко. Це був 2014 рік, самий актив війни, було дуже багато втрат і одразу було зрозуміло, що немає людей, які готові були цим займатися, адже це великий шмат роботи», – поділилася Яна Зінкевич історією гуртування невеликої кількості людей, які евакуйовували поранених, надавали їм медичну допомогу, вивозили загиблих. Згодом ця ініціатива зібрала більшу кількість добровольців, завдяки чому було створено медичний батальйон «Госпітальєри».
Також у рамках діяльності батальйону проводяться спеціалізовані тижневі вишколи, які вже пройшли близько 600 людей.

«Я розуміла, що я не можу сидіти, склавши руки. І я вирішила робити те, що в моїх силах, зможу врятувати одне життя, то врятую одне життя, зможу врятувати п’ять життів – добре, врятую п’ять, десять – ще краще… Так і зараз, хоча здоров’я мені багато не дозволяє. Так я і тягну цю місію, адже кожен місяць – це чиїсь врятовані життя», – зауважила Яна.
На запитання, скільки років, на її думку, ще триватиме війна в Україні, дівчина відповіла, що, мабуть, «років сім», із огляду на наявність певної зневіри в населення, тяжкі умови ведення бойових дій.

Окрім того, за словами Яни, люди почали звикати до війни, її реаліїв і ставати байдужими, адже, коли на початку рівень навіть гуманітарної допомоги був високим, волонтери постійно допомагали, наприклад, медикаментами, то зараз такі випадки поодинокі.

Катастрофічним залишається теж і рівень захворюваності серед учасників АТО, зокрема на онкологічні хвороби. Як пояснила Зінкевич, причин такої поширеності онкологічних уражень може буди декілька: у комплексі це і постійні стреси, і погане харчування, і невідповідні санітарні умови, і, зокрема, випробування різноманітних видів зброї.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
! Показати IP 4 Серпня 2017 14:46
Дякувати Богу, що є такі Люди! Честь і хвала вам!
волонтер Показати IP 4 Серпня 2017 14:47
Особливо наші обласні Б*риги керівники медицини та їхні діти
! до волонтер Показати IP 4 Серпня 2017 15:10
Будьте уважніші, стаття не про наших обласних б*риг а тим більше не про їх дітей. Стаття про добовольців, про героїв, які не побоялись бути на передовій, які спасають людські життя.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus