USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Медицина Волині: інвестиції, реалії, перспективи реалізації*

21 Червня 2016 09:00
Якісна і доступна медицина – одна з нерозв’язаних проблем пересічних громадян. І не важливо, державна чи приватна це структура. Головне, що послуга має мати дієвий результат.

Про проблеми й перспективи медичної галузі розмовляємо з директором ТОВ «ГЕМО МЕДИКА Луцьк» Романом Каліщуком.

– На жаль, люди помічають проблеми галузі лише тоді, коли, звернувшись, не задоволені результатом, – каже Роман Каліщук.

– Звичка, що медицина є безплатною, поволі відходить. Але треба зрозуміти, що у державному закладі використовуємо обладнання, яке купили за бюджетні кошти, так само за наші бюджетні кошти там купують електроенергію і оплачують працю лікаря та медперсоналу. А коли ж ми говоримо про приватну структуру, то тут за усе платить роботодавець та інвестор, який організовує робочий процес.

ЧИТАЙТИ ЩЕ: РЕЗУЛЬТАТИ ЛУЦЬКОЇ ЛАБОРАТОРІЇ ВИЗНАЮТЬ КРАЩІ КЛІНІКИ СВІТУ*

Сьогодні держава спонсорує затрати на утримання лікувальних закладів, дуже мало коштів виділяється на їхню модернізацію, запровадження новітніх технологій, підняття освітнього рівня лікарів. Натомість на місцях багато людей, які, незважаючи на низьке фінансування, і далі залагоджують свої шкурні питання, чим ще більш ускладнюють ситуацію. Ніхто не захоче реформувати те, з чого отримують надприбутки. На сьогодні вартість деяких послуг у приватній установі за багатьма параметрами дешевша, ніж у державних.

– Для інвестора є перспектива в Україні?

– Інвестиція – не благодійність, це вкладання грошей з метою отримання прибутку. Думка про те, що інвестори мають просто фантастичні прибутки, неправильна. Якщо говорити чесно, то лише наша лабораторія недавно почала приносити дохід. Решта проектів, які працюють два-три роки, навіть не вийшли на межу рентабельності.

У приватній структурі державного фінансування не передбачено. Хоча доцільним було б передбачення коштів із державного бюджету й для приватних установ, які надають послугу соціальним верствам населення.

Незважаючи на непрості обставини ведення медичного бізнесу, ми втілюємо і будемо реалізовувати соціальні проекти, наприклад, близько року безплатно робимо томографію одній дитині на день, безплатно обстежуємо учасників АТО із Луцького району.

Насправді простих рішень, активної підтримки, комунікації державної та приватної медицини поки що не має. На сьогодні МОЗ України не розпочало очікуваної реформи, відповідно, на регіональних рівнях стратегія незрозуміла, початкові кроки не здійснено.

Прикро, що у нас поки складно інвестувати в розвиток медицини, однак ми віримо, що зі збільшенням рівня життя українців, втіленням загальнодержавних реформ приватна медицина буде рушійною силою змін у сфері охорони здоров’я.

За статистикою, в Україні на лабораторні дослідження одного громадянина припадає 0,6 євро на рік. А в Польщі, приміром, – 8-9 євро. Європейці більше обстежуються і менше лікуються. Завдяки якісній діагностиці виявляють порушення на ранніх етапах, люди живуть довше і здоровіші. У Луцьку вже є чотири-п’ять приватних лабораторій, і їм не тісно. Сама послуга збільшується в об’ємі. Розширення лабораторних послуг триватиме ще кілька років. У області вже діє близько 30 пунктів забору біологічного матеріалу «Гемо Медика». Результати аналізів визнають усі клініки України і закордону.

Ліцензія МОЗ України - серія АГ № 602475

Адреса: Луцьк, проспект Відродження, 2.
Контактний телефон: (0332) 75 00 55,
e-mail: [email protected],
сайт - www.hemomedika.ua

Спілкувалася Соломія ВЕРВИЧКА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Ющик В.М Показати IP 21 Червня 2016 10:08
Якщо порівняти " безкоштовні "мед.послуги в Україні , з платними мед. послугами в країнах Європи - то ми їх " переплюнули " в рази !!! Ми платимо за ліки , за всі аналізи , за всі процедури і окрема необлікована стаття видатку - " подяка " за роботу на державній роботі лікарю ! Цю подяку , - лікар визначає сам , нехтуючи тим , що це злочин !
Волинянка до Ющик В.М Показати IP 24 Червня 2016 11:54
Не знаю, кого ви тут "переплюнули", але у країнах Європи люди платять медстраховку у розмірі більше 15% від зарплати і ще 7-8 % платить роботодавець! І полікують вас виключно в межах страхового накопичення От і порахуйте, скільки те коштує... Запитайте наших громадян, чи готові вони від зарплати віддавати 15%.... А щодо "подяки" лікареві, як ви написали на "державній роботі", то у країнах Європи, зокрема в Німеччині, зарплата лікаря від 7 до 12 тис. євро і робота вважається дуже престижною(і наших лікарів німці беруть із задоволенням на роботу - "голуба карта" дається відразу на 2 роки!). А у нас зарплата лікаря менше 3 тис. гривень(після 30 років роботи і вищої категорії!) і зневажливе ставлення "плебсу", який звик до "халяви". Відразу скажу, що я не лікар, просто маю друзів лікарів у нас в Україні і в Німеччині. Не давайте "подяк" і не вважайте, що ви ощасливили лікаря своєю подачкою, не вважайте, що лікар поза свій робочий час має сидіти біля вас денно-ночно. - його позаробочий час теж коштує - отже, платіть.
Керівник Показати IP 21 Червня 2016 12:37
цей директор закінчив біофак Не длікар він точно
стефко до Керівник Показати IP 21 Червня 2016 16:04
Це реклама, чи як розцінювати інтерв'ю?! То так і пишіть - рекламуємо!!!!!
Зірочка до стефко Показати IP 21 Червня 2016 16:35
рекламні матеріали позначаються загальноприйнятим знаком зірочки (*), який є присутнім в заголовку даної статті
Валєра до Керівник Показати IP 22 Червня 2016 10:24
Рома давній аферист і пристосуванець.тюрма за ним плаче
Лучанин Показати IP 22 Червня 2016 13:48
Тиждень тому здавав там аналізи на Відродження 2 у ХемоМедиці. Відчуття - якбудто прийшов у задрипаний сільський фап. Ремонту не було давно - за адміністраторами навіть шкафа для результатів толкового немає - сидять на купі паперів як в типографії. Якістю забору крові та швидкістю аналізів задоволений.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus