USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міністр енергетики приїде на Волинь

8 Листопада 2016 08:31
Свій візит у Нововолинськ Міністр енергетики та вугільної промисловості України Ігор Насалик анонсував у соцмережі.

Про це повідомляє Нововолинький інформаційний портал.

«В травні 2016 року (два тижні на посаді міністра) я вивчив питання фінансування добудови 10-ої шахти Нововолинська. Виявляється, кошторисна вартість складала 1 мільярд 500 мільйонів гривень (при курсі дол. 8) і явно не відповідала реальним цінам, і не просто не відповідала, а увага - на декілька порядків не відповідала. На сьогодні завершення добудови оцінюється в 300 - 350 мільйонів (при курсі 25,6). Погодьтесь не всім це до вподоби (особливо тим, хто вже поділив майбутній прибуток); прикро, що шахтарі використовуються як інструмент. Звичайно, заробітну плату ми закриємо, відшукавши механізм фінансування (його наразі немає) , кошти на рахунках є, але вугільна галузь вже ніколи не буде ямою по відмиванню грошей», - заявив Міністр.

«Я буду на Волині цього тижня. Думаю, на місці, рішення приходять швидше», - додав Насалик.

Як передавало Інформаційне агентство Волинські Новини, вчора, 7 листопада, працівники державної шахти №10 Нововолинська оголосили безстрокове голодування. Зі слів самих гірників, голодування розпочали через борги із зарплати, яку не виплачують з серпня місяця поточного року.

Варто додати, що працівники вугільної галузі не вперше протестують проти затримки заробітної платні. Так, наприкінці жовтня гірники "Нововолинської" блокувати трасу на кордоні з Польщею. Шахтарі перекривали під'їзні шляхи до митного переходу, щоб зупинити рух транспорту через кордон. Таким чином вони прагнули привернути увагу української влади і світової громадськості до порушення основного права трудящих на своєчасну виплату заробленого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Льоха Показати IP 8 Листопада 2016 17:21
Нехай покаже шахтарям фото свого маєтку! Подякує їм за його гарне життя!
До ЛЬОХА Показати IP 8 Листопада 2016 19:07
та нас-р-алик бідний як церковна миша!))) як і всі останні з команди!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus