USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Міська влада сказала «ні» благодійним фондам при садочках і школах

2 Лютого 2016 18:52
Створити благодійні фонди при навчальних закладах Луцька, аби витрачати усі кошти, надані батьками вихованців шкіл та садочків, ефективно і прозоро запропонував створити депутат Луцької міської ради від політичної партії УКРОП Ігор Поліщук. Однак, схоже, представникам місцевої влади така пропозиція не надто прийшлась до душі.

Про це стало відомо під час засідання чергової сесії Луцької міської ради сьогодні, 2 лютого.

Зокрема, зі слів обранця громади, проти створення благодійного фонду, із допомогою якого можна буде простежити за тим, на які потреби витрачають батьківські грошей, виступає дирекція ДНЗ №30 «Сонячний», що знаходиться на вулиці Вороніхіна, 10.

«Батьки вихованців дитячого садочка № 30 звернулись із пропозицією створити благодійний фонд, аби мати змогу стежити за рухом коштів, аби усі «батьківські» гроші витрачались ефективно і прозоро. Прошу розібратись в ситуації, не допустити подібних випадків в інших дошкільних навчальних закладах», - звернувся Ігор Поліщук до обранців громади.

Як зазначив укропівець, свого часу, коли депутати вели мову щодо введення посади п’ятого заступника Луцького міського голови та призначення на це «крісло» Андрія Киці, останній запевняв, що цілком підтримує ініціативу створення благодійних фондів при навчальних закладах обласного центру.

«Але ми спостерігаємо зовсім іншу ситуацію – коли батькам, які хочуть створити такі фонди усіляко перешкоджають. Зокрема, керівники закладу натякнули батькам на те, що якщо останні створять благодійні фонди, їхні діти відвідувати дитячий садочок не будуть», - пояснює власну позицію депутат.

Він звернувся до посадовця Киці із пропозицією провести нараду щодо можливості створення благодійних фондів з керівниками шкіл і садочків.

«Якщо таку нараду не проведуть, УКРОП вважатиме, що заступник Луцького міського голови категорично проти прозорості використання коштів, які батьки здають у фонд дитячих садочків», - зауважив Поліщук.

Тож, за пропозицію Ігоря Поліщука проголосувало 34 обранців громади, тож рішення набуло законної сили.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 15
Вчитель Показати IP 2 Лютого 2016 19:05
З чого директори будуть носити в міськно?
777 до Вчитель Показати IP 7 Лютого 2016 01:50
Цілком згідна, це ж їхня кормушка, їм треба щоб кошти були у їхньому розпорядженні, бо ж якщо "трубу прорве", а грошей не буде?)))
Лучан Показати IP 2 Лютого 2016 20:02
Ще б з обласноіі лікарні прибрали, - вимагання проплатити за різні мед послуги!!!
я Показати IP 3 Лютого 2016 01:15
що ви городите , це як прозоро все має виглядати, батьки перераховують гроші на ваш фонд, а потім чекають згоди щоб можна було купити лампочку в туалет в садку, і скільки часу треба чекати буде. Зараз гроші знаходяться в голів батьківських комітетів, батьки самі вирішують що купити для своїх дітей, нащо ще якісь фонд.
Яська до я Показати IP 3 Лютого 2016 08:54
Лампочку в туалет? Кран в умивальник? ЧОМУ ЗА ЦЕ ПОВИННІ ПЛАТИТИ БАТЬКИ????? Цей маразм у нашій державі закінчиться колись? Чому завідуюча і вихователі не здають гроші? Їм що лампочки не потрібні, новорічні декорації, корм папугам і нові шпалери потрібні тільки моїй дитині??? Люди схаменіться. Стенди, клей, скоби до степлера, друк 1 аркушу - усе за батьківські кошти.... хоч плач хоч вий
123 до я Показати IP 3 Лютого 2016 09:51
А гроші на подарунки директору,вчителям як прозоро показати?
Лучанка до я Показати IP 7 Лютого 2016 01:53
Ні обираються нові люди, а не ті які угоді дирекції і в них на руках знаходиться банківська карточка, якою вони і розпоряджаються)
я Показати IP 3 Лютого 2016 01:17
і взагалі, скільки буде вартувати оплата праці вашим працівникам благодійного фонду? Це ви теж вирішили проплачувати з копійок які здають в фонди ?
Анонім Показати IP 3 Лютого 2016 10:04
Шановні, благодійний фонд це значить, що гроші не даються просто завідуючій чи директрисі в кишеню, а ведеться їх облік. І людей там ніяких додаткових не треба. І гроші коли витрачаються, то по-перше радяться з батьками куди їх витрачати чи на нове крісло директору в кабінет чи на покращення харчування вашим дітям. По-друге ведеться облік цих грошей. Треба ту ж лампочку в туалет - на тобі гроші, купуй, але принеси квитанцію і лампочку няня вкручує не в себе дома, а в садочку.
Анонім до Анонім Показати IP 3 Лютого 2016 11:16
А ти дибіл бачив як та няня вкручує ту лампочку в себе вдома?!!! Якщо ти такий що крадеш на роботі все що попаде під руку, то не треба думати, що всі люди такі!!!!!
777 до Анонім Показати IP 7 Лютого 2016 01:56
А ти ще скажу що ніколи не бачив з якими пакетами няні до дому йдуть?)))
Ярина Показати IP 4 Лютого 2016 09:31
Шановний анонім до аноніміа,ви безграмотне гомосапіенс. Фонд-це дуже добре і не потрібно ображати словесно розумних і ввічливих людей,слідкуйте за мовою,так напевне і ваша дитина спілкується,а такі як ви кажуть, що в садку "набралося",чи в школі. В першу чергу фонд -це прозорість,ви ж всі борці за справедливість,то підтримуйте прозорість. Завідувачів ДНЗ так як і директорів шкіл треба частіше міняти шляхом голосування,тому що за стільки років при посадах вони гарно "закріплюються" і ваші балачки про хабарі, за харчування їм до одного місця. Ось наприклад, чому завідувач ДНЗ 30 ще й досі на посаді при тих всіх скаргах на неї? Тому,що міська влада не реагує на прохання батьків. Кожен з них переживає про своє місце під сонцем.Бо самі по "блату"їх назначають, і бояться щоб і їх не викрили,а ви там всі говорите,а вони з нас простих батьків тільки сміються. Робіть висновки шановна громадо! Треба робити показові покарання,щоб кожна боялася. Дякую за увагу.
Ярина Показати IP 4 Лютого 2016 09:43
Доречі фонд не просто надає цю послугу,а ще й навчає безкоштовно. Для прикладу запитайте батьків ДНЗ 3(три) . Завідуюча цього садка вже створює фонд. Молодець! Це означає тільки одне їй нема що приховувати.
Ярина Показати IP 4 Лютого 2016 09:59
І ще шановна"я" не каламутьте людей. Всі знають ,що таке фонди,вступні і ремонти в групах включаючи вікна,то ви ще досі вважаєте це копійками,то ви-багата людина!
Ярина Показати IP 4 Лютого 2016 12:21
Доречі фонд не просто надає цю послугу,а ще й навчає безкоштовно. Для прикладу запитайте батьків ДНЗ 3(три) . Завідуюча цього садка вже створює фонд. Молодець! Це означає тільки одне їй нема що приховувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus