USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Між Путіним та Шойгу зростає напруженість, довіру підірвано

31 Березня 2022 08:43
У США вважають, що військове керівництво Росії не надає президенту повної та правдивої інформації про війну в Україні.

Між президентом Росії Володимиром Путіним та його міністром оборони Сергієм Шойгу зростає напруженість, хоча раніше він був однією із найдовіреніших осіб та найближчих соратників.

Проблеми виникли через те, що Путін не отримує правдивої інформації про становище армії під час вторгнення в Україну, пише видання The New York Times з посиланням на дані американської розвідки, передає Слово і діло.

За інформацією офіційних осіб США, жорстка ізоляція Путіна під час пандемії коронавірусу та його готовність публічно дорікати радникам, які не поділяють його поглядів, «викликали деяку настороженість або навіть страх у вищих чинах російської армії». Тому Путін може отримувати неповні чи надмірно оптимістичні звіти про просування російських військ.

За два тижні після вторгнення Путін розпочав репресії проти керівництва відділу ФСБ, який доповідав йому про політичну ситуацію в Україні.

У США вважають, що Путін міг справді не знати про участь російських строковиків у війні в Україні, а також мати неповне уявлення про збитки економіки від західних санкцій.

Один з американських чиновників зазначив, що між Путіним та міністерством оборони «зараз існує постійна напруженість». Хоча Шойгу вважався одним із небагатьох радників, яким Путін довіряв, але війна підірвала ці стосунки.

Читати ще: Данілов пояснив зникнення Шойгу

Крім того, за деякими даними, президент РФ помістив двох високопосадовців розвідки під домашній арешт за надання недостовірної інформації перед вторгненням в Україну, що, можливо, «ще більше посилило атмосферу страху».

Читати ще: Мінооборони РФ показало відео з живим Шойгу

Нагадаємо, раніше офіційний представник США говорив телеканалу CNN про те, що Володимира Путіна дезінформують щодо дій російських військових в Україні, а також впливу санкцій на економіку Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus